Quinoa energi snacks

Quinoa energi snacksQuinoa energi snacks
Quinoa energi snacksSå er der blevet tryllet lidt i køkkenet igen. En ny lækker sag skulle afprøves.
Sunde quinoa energi snacks, med hvid chokolade. Smagen og konsistensen blev helt formidabel. De er ret ‘tunge’ i det. Man kan vel sammenligne med en kraftig brownie, hvor følelsen af mæthed kommer hurtigt. Alt i alt blev der 54 små firkanter, hvilket er langt flere end jeg havde regnet med. Så Lasse får nogle med på job imorgen!
Nu går jeg ikke op i kalorier, da 1 kcal fra gode råvarer som fx nødder, ikke er det samme som 1 kcal fra en marsbar. Kroppen reagerer forskelligt på de to ting. Alligevel kan jeg oplyse at disse er kalorietætte. Råvarerne er dog lækre og man kan ikke spise mere end et par stykker.

Ingredienser
250g  Økologisk smør*
250g  Tahin saltet
250g Honning
170g Rå kakao smør 
2 spsk Vanilje ekstrakt
1/2 tsk ISIS sød eller Stevia
1/4 tsk Salt
350g Quinoa flager

1. Gør en kageform klar med bagepapir i bunden
2. I en stor skål blandes smeltet økologisk smør, tahin, honning og smeltet kakao smør
3. Tilsæt vanilie ekstrakt, stevia og salt
4. Hæld quinoa i lidt efter lidt og bland ingredienserne godt
5. Massen hældes i kageformen og fordeles. Læg gerne et stykke bagepapir på toppen og placer noget let ovenpå. Jeg brugte et costume blad. Placer i køleskabet natten over.
6. Skær dine energi bites i fine firkanter. Jeg fik 54 stykker.

*Husk at vælge økologisk smør, da det indeholder 5 gange så meget CLA. CLA er en flerumættede fedtsyrer, som har mange sundhedsfremmende egenskaber. Det modvirker bl.a. fedme og hjerte-kar sygdomme. Af samme grund kan du vælge økologisk kød og mælk når du handler ind. ♥