Bliver du tyk af rugbrød?

IMG_3997De sidste uger har jeg modtaget rigtig mange mails, fra piger der er i tvivl om hvad de skal spise. Hvad de MÅ spise og hvad man skal spise for at få en flot figur.
Så sent som i dag har jeg modtaget en mail fra en pige, der er i tvivl om rugbrød er godt eller skidt.

Egentlig kan jeg godt forstå at folk bliver forvirrende når det kommer til kost. Der jo et hav af ‘religioner’ 5:2, intermittent fasting, LCHF, Paleo osv.
Jeg har aldrig levet efter nogle af ovenstående metoder, jeg har aldrig haft lyst. Dog har bl.a min søster fået gode resultater med LCHF, og kigger vi på Thomas Rhode er der vist heller ingen tvivl om, at Paleo fungerer super for ham.

Min kost er bygget op omkring hvad der virker for mig. Min holdning er at man sagtens kan spise rugbrød, havregryn og andre kilder til gode kulhydrater. Så længe mængden ikke er voldsom, og du ikke skovler der hele i hovedet inden sengetid.
Alt efter mit aktivitets niveau, tilpasser jeg så vidt muligt mine kulhydrater.

Meningen med indlægget er i bund og grund, at jeg bliver ærgerlig over at folk er kulhydrat forskrækkede. Jeg er godt klar over at der ikke er noget nyt i det, men det er ikke hverken rugbrød eller havregryn folk bliver overvægtige af. Tværtimod er det når de mandag spiser sushi med veninderne, tirsdag spiser en pose slik med kæresten foran tv’et, onsdag spiser et lille stykke kage på job, torsdag drikker en juice fra joe and the juice, fredag spiser pølsebrød til frokost, lørdag spiser en chokolade proteinbar efter træning, søndag spiser brunch med familien.

Og nej juice er ikke voldsomt usundt, det er fyldt med vitaminer. Men får du udover din sunde kost lidt ekstra kalorier hver eneste dag, så løber regnskabet altså op.
Der er selvfølgelig plads til alle de ovenstående ting, men ikke hver dag eller hvad anden hvis du spørger mig.

Kunne i være interesseret i at få et større indblik i min kost? Så laver jeg gerne et indlæg om det. 🙂
Og er i stadig ikke helt glade for rugbrød, så kan i læse indlægget her om proteinboller


Jeg er så heldig at være nomineret til Bedste Danske Fitness Blog.
Hvis du har 30 sek vil det betyde alt, hvis du vil stemme på mig på siden her