5 ting du aldrig burde sige

F20A8940-EditEfter at have spenderet en uge med over 30 mennesker omkring mig, har det sat lidt tanker i gang.
Alle mennesker er forskellige og heldigvis for det! Men nogle mennesker fanger særligt min opmærksomhed. På campen havde vi en deltager som sidst på ugen blev kåret til Campens Fighter. Ikke kun fordi hun deltog på stort set alle hold og gav den 110%, men mest fordi hun spredte god stemning alle døgnets timer. Hun heppede på de andre og skabte sammenhold! Alle ord der kom fra hende var positive, opfordrende og energiske.

Words are powerful! De kan skabe eller ødelægge. Selv de små ord du hvisker når du puster ud kan skade og gavne. Ord er udtryk for dit humør og har indflydelse på dig selv og på mennesker omkring dig.

1) ”Jeg har ikke et valg”
Hele din dag er bygget op omkring forskellige valg du tager. Du har altid et valg, selv når du vælger ikke at gøre noget, er det en beslutning og et valg du tager. Giver det mening?
Forestil dig at du er træt af dit job. Du føler ikke at det er en mulighed at sige op, da du har regninger der skal betales og mad der skal på bordet.
Prøv at tænke på dét som et valg. Du vælger at prioritere at regningerne til bil, hus og forsikringer kan betales. Prioriterer at familien kan få mad på bordet og komme på ferie.
I mit hoved vender det hele situationen på hovedet. Se på det positive i stedet for det negative.

2) ”De andre er bedre end mig”
Det er forskelligt fra person til person hvad vi er gode og mindre gode til. Men lad være med at give op på forhånd, fordi nogle er bedre end dig.
Jeg har set flere eksempler inden for sportens verden på, at de næstbedste er dem der når længest i deres karriere. Netop fordi de har kæmpet for deres sag, og ikke fået deres talent serveret på et sølvfad.
Synes du de andre er bedre end dig, så kæmp en brav kamp ellers har du jo givet op på forhånd. Der er ingen der siger, at du ikke kan indhente de andre.

3) ”Åååh nej, det gider jeg ikke”
En dårlig attitude er noget af det værste. Det kan virkelig skabe dårlig stemning når folk udbryder åååh nej. Hvad enten det er til mad de ikke kan lide, en øvelse de ikke gider lave eller en helt tredje ting. Husk at dine ord har enorm indflydelse både på stemningen og folk omkring dig, men også på dig selv.

4) ”Jeg gik glip af min chance”
Måske er du ikke præcis der i dit liv, hvor du havde håbet du ville være. Bliv ikke frustreret over det, men lev i stedet i nuet. ”Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending.” 

5) ”Det er lige meget”
Lad være med at sige at det er lige meget, når du i virkeligheden er ved at brænde inde af frustration. Det er bedre at sige tingene højt og på en ordentlig måde, end at lade som om at intet er galt, når alle kan mærke din frustration.