Hviledage og dårlig samvittighed

IMG_8646 IMG_8647 IMG_8649IMG_8648

Fordi der på det seneste har været fart over feltet, har træningen også været det jeg nemt kunne skære fra for at få tid til det hele. Tænkte det var fint at dele med jer, da mange tror jeg er en træningsmaskine der aldrig holder pause!

Da jeg forrige weekend var hjemme på visit i Danmark, holdte jeg 7 dages pause fra træning. Til sidste kriblede det i hele kroppen for at komme afsted.
Man kigger sig selv i spejlet og synes det buler ud alle de forkerte steder. Men det gør det jo absolut ikke. Vi ved det allesammen godt, men man har en træls tendens til hurtigt at få dårlig samvittighed.

Når jeg ikke får trænet, er jeg ekstra opmærksom på at spise sundt. Jeg spiser ikke mindre portioner, for kroppen har stadig brug for energien. I stedet skruer jeg lidt ned for kulhydrat fra gryn, ris, frugt og op for kød samt grønt.
Efterhånden kender jeg min krop så godt, at jeg ved hvad den har behov for alt efter hvordan mine dage ser ud.

Rent faktisk er det super sundt, at holde en omgang pause fra træning. Kroppen får lov til at restituere igennem. Og så er det en rigtig god udfordring for mit hovede, der som sagt hurtigt giver mig dårlig samvittighed.
Der er ingen der kommer i dårlig form at at holde hvile, hellere ikke flere dage i streg. 😉

På en normal uge holder jeg 1-2 hviledage og har typisk én træning om dagen. Nogle gange to når jeg løber en tur om morgenen.
Holder i hviledage og kender i det, at man får dårlig samvittighed når man ikke kommer afsted?