Bagdel billeder og video!

IMG_6672
IMG_6671Igår trænede jeg med Maria. Vi kørte lidt udenfor Aarhus for at prøve et nyt center.
Af en eller anden grund så elsker jeg at træne i nye centre.

Vi trænede balder (lidt ben) og skulder. Det er efterhånden sjældent at jeg kører ben og balder sammen dag, selvom det er muskler der arbejder sammen i mange øvelser. Grunden til at jeg deler det op er blandt andet, at nogle øvelser virker ekstremt godt for min bagdel og andre virker fantastisk på mine ben. Selvom mange af øvelserne bruges til begge muskelgrupper. Derudover gør det en verden til forskel, hvilken muskelgruppe jeg fokuserer på.
Næste gang du træner så prøv virkelig at koncentrer dig om, at bruge den muskelgruppe du vil arbejde med. Kan du lære at få kontakt fra hovede til muskel, kan jeg love dig for der sker underværker!

Maria laver på billedet en bulgarian lunge, hvor man selvfølgelig både bruger lår og bagdel. Men prøv at fokuser på at bruge balderne. Spænd i dem og mærk hvornår de arbejder. Ret overkroppen og bevægebanen til, så det bedst muligt mærkes i balden.

En anden favorit baldeøvelse er en kombination af squat og lunges.
5 squat, efterfulgt af 10 lunges og 5 squat igen. Jeg brugte ikke mere end en kettlebell med 8kg. Når jeg formår at få aktiveret de rigtige muskler, er det mere end rigeligt til at køre dem trætte. Pøj pøj med træningen!