Protein Boller

foto 2-2

De sidste måneder har protein boller været én af de ting vi altid har i huset. Min kæreste Lasse og jeg har efterhånden lært, at vi skal købe mere end én pakke af gangen da de ofte er udsolgt.

Aktiv protein boller er fra Kohberg og udviklet i samarbejde med diætister fra Team Danmark. De er fyldt med hvedekerne, chiafrø og hørfrø og de smager virkelig fantastisk.
Hvis man kalde brød saftigt, så er de det i hvert fald. Brødet er som nybagt!

foto 1-2

Vender man posen om finder man næringsindholdet, som ser rigtig fornuftigt ud i mine øjne.

Aktiv proteinboller Kohberg
Næringsindhold pr. 100g
Kcal 210
20g kulhydrat
4,5g fedt
17g protein
10g kostfibre

Sammenligner vi med en hvad jeg vil kalde normal bolle fx. kohbergs risteboller, ser næringsindholdet noget anderledes ud.

Risteboller Kohberg
Næringsindhold pr. 100g
Kcal 230
43g kulhydrat
3g fedt
7,5g protein
2,5 g kostfibre

Man finder et lavere indhold af kulhydrat og et højere indhold af protein i aktiv protein bollerne. De holder dig altså mæt i længere tid end en normal bolle.
Jeg er bestemt ikke kulhydrat forskrækket, men undgår det gerne i store mængder.

Protein bollerne er også fyldt med kostfibrer, som regulerer vores appetit ved at mætte godt. Kostfibre er også med til at regulere vores blodsukker, fremme fordøjelsen og forebygge forstoppelse.

HERO-aktiv-broed

Kohberg har også udviklet et protein brød, som har samme konsistens som rugbrød. Igen et super alternativ til det almindelige rugbrød. Næringsindholdet er som i bollerne rigtig fornuftigt. Både bollerne og brødet kan du efterhånden købe i de fleste fødevarer butikker.

Er du interesseret i flere fødevarer udviklet i samarbejde med Team Danmark diætister, har jeg skrevet et indlæg om de nye castus frugtstænger her.