Er frozen yoghurt sundt?

foto 3Igår havde jeg inviteret min veninde Helene ud at spise. Vi startede aftenen på SOTA Sushi bar. Jeg har før skrevet om stedet og det skuffer aldrig. Sushi fåes simpelthen ikke bedre tror jeg ikke.

Efter et par timer med sushi, smuttede vi ud for at få en yoghurt is. Helene har aldrig fået yoghurt is før, så det skulle prøves. Kender du ikke konceptet, så går det ud på at du fylder is og topping i et bæger og betaler herefter pr. antal gram.

foto 1

Der er forskellige slags yoghurt is smagsvarianter og alverdens topping. Topping består af frugt, chokolade, vingummi, jelly beans, oreos og forskellige karamel/chokolade saucer.
Rent faktisk er det svært at begrænse sig, når der er så meget lækkert at vælge imellem.

Isene smagte fantastisk og det var sindssygt hyggeligt, at stå og lave sin egen is.
Snakken faldt dog hurtigt på om isen rent faktisk er så sund, som den får omtale for?

Uden at lave den dybe research, så siger det jo nærmest sig selv. NEJ den er ikke sund.
Du fylder bægeret med sukker i forskellig forklædning. Der er måske mindre fedt i end i en flødeis, men når sukker befinder sig mere eller mindre alene i en fødevare, påvirker det langt hurtigere blodsukkeret. Hvilket ikke er godt!

foto 2

Flere ernæringseksperter mener rent faktisk, at flødeisen vinder over yoghurtisen, selvom ingen af de to er sunde.

Selvom ingen af isene er ren helse for kroppen, er der vist ingen tvivl om at de i ny og næ er helse for sindet. Der er i i hvert fald plads til begge is i min mave. Måske ikke på én gang 😀