Test om du skal bruge squatsko

IMG_5616

For et par måneder siden har jeg investeret i et par squatsko.
Indtil da har jeg sværget til at sådan nogle skulle jeg aldrig eje, de er jo super grimme.
Det har heller aldrig været et problem for mig at udføre squat, øvelsen falder mig meget naturligt. Intet problem med mobiliteten, jeg kan køre ass to the grass, min ankelmobilitet er fin og min lænd holder jeg ret pæn under hele øvelsen.

Rent faktisk købte jeg mine squatsko, da jeg fik blod på tanden til at påbegynde noget vægtløftning i form af olympiske løft. Her kommer squatsko eller rettere sagt vægtløfter sko ind i billedet. Jeg er typen der ikke vil gå ned på udstyr og da de fleste vægtløftere ejer vægtløftersko måtte jeg også eje et par.

Når du laver et olympisk squat, sætter man sig mere ned mellem benene fremfor at trække bagdelen bagud. Under øvelsen vil mange opleve at deres smidighed i lægge og ankler begrænser dem. De vil derfor løfte hælen i bunden af deres squat eller krumme lænden.

Vil du gerne teste om du har brug for squatsko, skal du udføre et squat barfordet. Du skal som minimum bevæge dig under vandret og gerne få baglåret til at røre læggen. Løfter du hælene eller krummer i lænden, vil du have gavn af et par sko med hæl.
Du kan selvfølgelig altid arbejde på din smidighed, men nogle mennesker er fra naturens side skruet sammen, så det vil være fordelagtigt med squatsko.

IMG_4944

Min egen oplevelse er at jeg koncentrere mig utrolig meget, for at holde lænden helt perfekt.
De fleste vil nok synes at min lænd er pæn og ret, men er man perfektionist vil man se et mini krum. Kunne jeg så ikke bare leve med at krumme lænden en smule? For guds skyld nej! Efter at jeg er begyndt et forebyggende skadesforløb med Viby fysioterapi, har jeg fået øjnene op for at småting på sigt kan give skader. Rent faktisk har jeg nedsat mobilitet i de nederste lændehvirvler, formentlig pga. det lille krum i lænden under mine squats.
I kan læse mere om det her, da jeg tidligere har skrevet om mit forløb.

Så fra nu af vil jeg hoppe i mine squatsko, når der står squat på programmet.
For resten så fandt jeg mine sko her, dog var der ret lang leveringstid (4 uger), men jeg synes modellen er kønnere end de fleste squatsko jeg tidligere har set. Så ventetiden var det hele værd.