En fitness pige i en bodybuilder verden

IMG_5037

Så er jeg kommet hjem fra EM i Spanien, hvor jeg blev placeret som nummer 12 ud af 39 piger. Når jeg kigger på min form bliver jeg super stolt. Siden jeg begyndte at konkurrere i 2013 har jeg fået bygget en del mere masse på kroppen. Mere dybde i ryggen, større lår, skuldre og bedst af alt en langt mere fyldig bagdel. I år ramte jeg mit livs form. Desværre faldt jeg ikke i dommernes smag. Hvis jeg kigger på de piger der har placeret sig i toppen, står jeg med mere masse og en smule højere fedtprocent. Jeg har 100% gået efter det look jeg synes var smukkest til min krop, så uanset placering er jeg super tilfreds.

IMG_5475

Alle der deltager i en konkurrence har en forhåbning om at vinde, men jeg er heldigvis ikke en dårlig taber. Derfor kunne jeg gå fra konkurrencen med et stort smil på læben og en oplevelse rigere. Forløbet op til EM har været fantastisk. Denne gang har jeg været både mentalt og fysisk ovenpå. Jeg har været presset til det yderste med op til 20 timers træning i ugen, men alligevel har mit overskud været stort og min krop har ikke været træt.
Således var det også første gang jeg stod på scenen i 2013 og målet var at opleve det igen. Konkurrencerne indimellem har været hårde, da der samtidig er sket rigtig mange andre ting i mit liv. Alt handler om prioriteter, men uddannelse, job, familie og kæreste er ting der betyder langt mere for mig end en bikini fitness konkurrence. Tingene bliver i høj grad sat i perspektiv når der opstår alvorlig sygdom i familien.

IMG_5448

Der skal ikke herske tvivl om at jeg elsker forløbet op til scenen, men rent faktisk har jeg ofte følt mig som en fitness pige i en bodybuilder verden. Få minutter før scenen i søndags, siger jeg til Sanne min opvarmer. ”Hvordan er jeg dog endt her?”
Backstage ser du den ene dulle efter den anden. Inklusiv mig selv med spraytan og krigsmaling. Normalt holder jeg mig til mascara og eyeliner, så er jeg good to go!
Nogle står splitterravende nøgne og bliver malet, andre står og får en peptalk af deres 150 kg tunge bodybuilder kæreste. Der er hysteriske piger der kigger ondt på hinanden og piger der knap nok kan stå oprejst af dehydrering. Sidst men ikke mindst, er der kvinder der tydeligvis har spist nogle andre havregryn end dem fra kornkammeret. Kvinder med skægvækst og mandestemmer. Welcome to the circus!!
EM var min femte konkurrence siden 2013 og bliver hermed den sidste. Beslutningen om ikke at konkurrere i bikini fitness mere, blev taget allerede før jeg påbegyndte EM træningen.
Konkurrencerne har været fantastisk givende. Rygsækken er fyldt med oplevelser, men nok må være nok. Selvom det er sjovt, må jeg indrømme at være mættet.
Min følelse omkring det at konkurrere er en smule ambivalent. Det er enormt givende at lære hvor meget jeg kan presse mig selv både fysisk og mentalt. På den anden side gør det ondt at se, hvor mange der efter min mening presser citronen for meget. Når de står på den anden side og har ødelagt deres krop og ikke mindst deres billede af sig selv.
Husk nu at der er et liv på den anden side. Bikini fitness er bare en (forstå mig ret) ligegyldig konkurrence.

IMG_5338

For mit vedkommende betyder det, at jeg får endnu mere tid og dermed større fokus til at gøre det jeg elsker mest. Der vil være mere tid til bloggen, til personlig træning og til bootcamps i marbella. Desuden har jeg et par projekter på tegnebrættet, som jeg glæder mig til at arbejde videre på og dele med jer alle.