Akupunktur AV!

IMG_1743

Behandling hos en fysioterapeut er vel kun noget man benytter sig af, når man er løbet ind i en træls skade?

Sådan var min tankegang før I tiden. Dog har jeg fået en helt anden opfattelse af det at gå til behandling. Dels fordi min kæreste er professional fodboldspiller og får behandling flere gang i ugen, uden som sådan at fejle noget. Og dels fordi jeg nu har oplevet det på min egen krop.

I øjeblikket er jeg igang med en forebyggende skadesforløb hos Viby Fysioterapi . Op til min konkurrence træner jeg mere intenst end resten af året. Derfor er det vigtigt for mig ikke at løbe ind i en skade der kan få konsekvenser for mine resultater, eller for min fysik efter konkurrencen.

Gennem længere tid har min skulder været irriteret bl.a under skulderpres og lateral raise. Det var faktisk noget jeg havde valgt at leve med, da det kommer og går. Jeg opfatter ikke mig selv som pivet og har bare bidt det i mig.

I kan tro jeg fik mig en øjenåbner, efter en enkelt behandling med akupunktur hos Tina på klinikken. Selvom det I min verden har hørt under kategorien “småting”, har jeg efter én behandling ikke mærket noget til skulderen siden. Der er nu gået næsten 3 måneder. Det har været en kæmpe lettelse, så måske det har fyldt mere i mit hovede end jeg troede.
Jeg skulle helt sikkert have fået benhandling noget før!
Behandlingen har været fokuseret omkring rotatorcuffen, levator scapulae, og omkring C5-7 med IMS akupunktur. Alt ømhed I yderstilling af leddet er altså forsvundet.

IMG_1751

Gør akupunktur ondt? Nej og JA!
Min første behandling i forløbet var piece of cake, kunne nærmest ikke mærke nålene. Bagefter tænkte jeg at folk var pjevsede, når de sagde det gjorde ondt.
Anden behandling kunne så til gengæld mærkes, som var det strikkepinde jeg fik i kroppen. AV og bagefter føltes det, som var jeg blevet tæsket med et baseball bat. Faktisk kunne jeg næsten ikke køre hjem haha.
Højst sandsynlig har kroppen været langt mere stresset af træning, da jeg her var længere inde i mit konkurrenceforløb.
Selvom det nu gør naller, er det hele smerten værd. Ingen skader til mig tak!

Nu er der garanteret nogle af jer der læser med, som også laver tunge squats og en masse fleksionstræning I form af mavetræning? Hvis I som mig har prøvet at have ømhed I lænden kan det skyldes muskelspændinger eller nedsat ledbevægelighed fra ovenstående træning. Igen har jeg tænkt at det var irriterende, men ikke at det som sådan gjorde ondt.

På klinikken har jeg derfor fået behandling af min lænderyg, da ledbevægeligheden er enorm vigtig for optimal ydelse af muskulaturen og for at undgå skader. Pludselig synes jeg det er enormt vigtigt ikke at gå rundt med småting, da det kan føre til endnu mere irritation eller I værste fald til skader. Så er du fodboldspiller, bikini fitness atlet eller træner du rigtig meget er det helt sikkert værd at overveje at starte I et behandlingsforløb. For mit vedkommende har det været en øjenåbner og ikke mindst en langsigtet investering!