Min træningsuge

IMG_4725Skærmbillede 2015-05-02 kl. 18.05.14
Tidligere i dag satte jeg mig ned og lavede ovenstående skema over min træningsuge. Sådan har de sidste 10 ugers forberedelse til EM i Bikini Fitness set ud. Da flere af jer nysgerrigt har spurgt ind til min træning, tænkte jeg at skemaet kunne give et godt indblik.

40 min løb
De fleste af mine morgener starter med en løbetur i naturen. Heldigvis bor vi ved den flotteste natur. Vi er faktisk omringet af skov og søer, derfor løber jeg altid udenfor.
Der er intet mere kedeligt end cardio i et fitness center, enig?
Dagens første træning foregår i langsomt tempo. Det er sjældent jeg når at løbe mere end 6 km på 40 min. Hvis i vil læse mere om denne form for træning, har jeg skrevet et blogindlæg om det her

Interval løb
Inden min styrketræning bruger jeg 15 min på interval løb.
Kort fortalt giver interval træning dig en forhøjet efterforbrænding i op til 48 timer.
Her arbejder jeg virkelig på at presse mig selv til max, for at få den størst mulige effekt.
Rent faktik kan mange af os presse os langt mere end vi går rundt og tror.
Hovedet siger stop tusinde gange før kroppen.

Styrketræning
Min styrketræning har under hele perioden været opdelt i et 5-split. Det vil altså sige, at jeg på 5 dage kommer hele kroppen igennem. Tidligere har jeg forsøgt mig med en 2-split eller 3-split som jeg af og til kører i offseason. Men i tiden op til konkurrence, hvor jeg træner flere gange om dagen samtidig med at jeg ligger i et kalorie underskud, er der for mit vedkommende ikke overskud til at ramme de store muskelgrupper for ofte.
Hvis i nu tænker, hvad snakker hun om?! Så skriv det, så forklarer jeg yderligere. 😉
Min styrketræning tager aldrig mere end 60 min. Kort og intenst!

Udstræk
Hovedårsagen til mine udstræk, stammer fra den effekt jeg får af yoga.
Med yoga undgår jeg at kroppen stresser. Det virker enormt befriende både for mine muskler og ikke mindst mit hovede.
Det er dog ikke hver dag jeg har tid til 60-90 min yoga, derfor har jeg valgt at lave nogle basic stræk som er en del af min yoga rutine.

Yoga
Som beskrevet ovenfor så får jeg virkelig nogle gode effekter af yoga.
Hvis min krop er stresset sover jeg dårlig om natten, får meget muskelømhed og restituerer generelt ikke optimalt. Når restitutionen ikke er optimal, går det udover mine resultater. Kroppen kan altså selvom jeg træner rigtig hårdt og spiser sundt, modarbejde mig! Havde jeg tid til det, lavede jeg yoga hver dag. Udover at kroppen bliver afspændt og afslappet, fungerer yoga som terapi for mit hovede. Under yoga tænker jeg på absolut ingenting.

Stabilisering
Hver onsdag og fredag har jeg ekstra fokus på stabiliseringsøvelser. I øjeblikket er jeg tilknyttet Viby Fysioterapi, som behandler mig et par gang i ugen. De fleste mennesker går først til fysioterapeut når de fejler noget, men hvorfor ikke forbygge skader? Når man træner rigtig meget belaster man også kroppen. Mine stabiliseringsøvelser er et supplement til den behandlingen jeg får. Selvom jeg intet fejler, har jeg områder der kan forbedres. Bl.a laver jeg i øjeblikket øvelser til min lænd og til min ene skulder.

Håber det gav jer en lille indsigt i hvordan min uge ser ud i øjeblikket. Jeg nyder stadig hver eneste dag i forløbet mod scenen, men jeg glæder mig også utrolig meget til at få mere tid på den anden side!