Drikker du dig tyk?

IMG_4605Forleden talte jeg med en veninde der gerne vil tabe sig. Vi gennemgik hendes kost og aktivitetsniveau, som er forholdsvist fornuftigt. Man kan selvfølgelig altid optimere, hvilket vi fik os en snak omkring.

Midt i samtalen falder snakken på Cola. Det viser sig at min veninde drikker 2 x 0,5l cola om dagen. I en 0,5l cola finder du 210 kalorier, hvilket betyder at min veninde får 420 ekstra kalorier om dagen fra læskedrikke! Måske er jeg fanatisk, men jeg var målløs!

Jeg kunne aldrig finde på at drikke mine kalorier på den måde og forslår at hun skifter til light eller zero. Ved at skifte sparer hun stort set alle 420 kalorier. Altså 2940 kalorier om ugen!!!

Selvfølgelig giver jeg hende nogle retningslinier, til at optimere kost og træning. Men jeg synes det er tankevækkende, at en læskedrik kan have så stor indflydelse på regnskabet!

Vidste i desuden at der er:

154 kcal i en Starbucks latte

250 kcal i en Sunfresh sunjoy juice

350 kcal i en Iceblend fra Baresso

300-400 kcal i en Pina Colada

Alkohol er desuden en helt anden snak, da forbrændingen bliver sat til side så længe kroppen prioriterer at fjerne alkoholen.

Der skal selvfølgelig være plads til at nyde her i livet. Men får du noget af ovenstående hver eneste dag, er det måske på tide at genoverveje om det er alle kalorierne værd. Personligt vil jeg langt hellere spise mine kalorier.