Chia og Hamp brød

image1

Igår stod den på bagedag. Eller rent faktisk krævede det overhovedet ikke de store bage skills, men ovnen duftede i den grad af friskbagt brød! Forleden uge fandt jeg nemlig en ny brødmix fra funktionelmad, som jeg blev nødt til at prøve. Chia og hamp brød med kun 1,5 gram kulhydrat pr. skive. Faktisk var det netop det lave indhold af kulhydrat der vakte min opmærksomhed. Desuden er jeg en rigtig rugbrødspige og prøver glædeligt lidt varianter til det originale rugbrød.

Brødet her var super nemt at mixe sammen. Det eneste der skal tilsættes er 3 dl vand og så skal der røres! 60 min i ovnen ved 200 grader og vupti, så havde kæresten og jeg det lækreste brød. Sprød skorp, blødt indeni. Lige efter min smag! Det friskbagte chia/hamp brød smager som almindeligt rugbrød men er uden æg, mælk, gluten, gær og soja og har et lavt saltindhold.

Næringsindhold pr. 100 g finder i her:
Kalorier: 328
Protein: 19,1 g
Kulhydrat: 7,0 g
Fedt: 17,9 g
Kostfiber: 36,4 g

Selvom jeg vil betegne brødet som et rugbrød tror jeg umiddelbart også, at det ville fungere super som pizzabund pga. den sprøde overflade. Det skal i hvert fald prøves. Så lover jeg at give feedback. Jeg fandt brødet på sukrin.com. Dog faldt jeg også over det i Matas, da jeg forleden skulle ned og shoppe sukrin gold til min homemade müsli. 🙂
Brodmix_packshot_web