Er proteinbars sunde?

IMG_3551

Forleden lå jeg i et træningscenter og lavede maveøvelser meget tæt på en automat fyldt med proteindrikke- og bars. Her blev jeg enormt overrasket over at se, hvor mange der købte proteinbars efter deres træning. Jeg kan godt forstå hvis folk tror at proteinbars er sunde, når de sælges i stort set alle fitness centre og er forklædt som noget sundt. I min verden er en proteinbar det samme som en marsbar. De indeholder samme mængde kalorier, begge indeholder sukker og chokolade i store mængder. Den eneste forskel på de to bars er, at der er tilsat protein i den ene. Er du ude på at tabe dig, skal du holde dig langt væk fra proteinbars. De bidrager ikke ligefrem med mæthed, vitaminer og mineraler. Derimod får du en ordentlig omgang unødvendige kalorier. Kunne jeg ikke modstå trangen til noget sødt, ville jeg faktisk hellere forkæle mig selv med en rigtig chokoladebar. Det smager trods alt bedre. Desuden oplever jeg at den ægte vare ligger låg på min trang, hvilket en proteinbar ikke gør på samme måde. Og jo jeg spiser da også en proteinbar i ny og næ. Mit budskab er blot, at du ikke skal undre dig over at du ikke taber dig hvis du har et godt øje til dem. For er proteinbars sund? Nej ikke hvis du spørger mig.