Mums for diætnudler

IMG_1863
Gennem de sidste år har jeg været på diæt et par gange, med henblik på at komme i form til mine konkurrencer.
At være på diæt er ikke altid lige spændende, da kreativiteten i køkkenet virkelig bliver sat på prøve.
Normalt har jeg absolut ikke svært ved at finde på en masse lækre opskrifter, men under diæt er jeg nød til at spise endnu mere ‘rent’ end jeg gør resten af året. Derfor kan det hurtigt blive kedeligt.

For et par uger siden fik jeg øjnene op for diætnudler. Disse er i mine øjne helt fantastiske. Især når man ønsker at undgå et højt indhold indhold af kulhydrat i sin kost. Diæt nudlerne indeholder 8kcal på 100g, er uden sukker og fedt, har et højt fiberindhold og er fri for gluten og soya! De  består af shirataki som er et naturligt produkt som er lavet af glucomannan fibre fra Konjak roden, som i flere tusinde år har været dyrket i Japan.

Næringsindholdet er følgende per 100g
Energi 8 kcal
Protein 0,1 g
Fedt 0,1 g
Kulhydrater 0,6 g
Fibrer 3,2 g

Nudlerne fungerer helt fantastisk som fyld i supper og wok retter. Jeg må indrømme at jeg står med begge arme over hovedet og klapper, da de udvider min horisont af diætretter og så giver de en god mæthedsfølelse!