Undgå slidt hår, selvom du vasker det ofte!

10978702_328633610675712_6876509428439658759_nIMG_1614

 

Så vidt muligt forsøger jeg kun at vaske mit hår hver 2. dag. Min frisør anbefaler altid at jeg kun vasker det én til to gange i ugen, men i min verden er det fuldstændig håbløst, når man træner hårdt 5-6 dage i ugen. Ville ønske at jeg kunne tage en “kold tyrker” og lade være med at vaske det, indtil mit hår har vænnet sig til det (har hørt dette skulle give mindre fedtet hår), men jeg orker ikke rende rundt med fedtet hår. En dårlig hårdag er i min verden en dårlig dag. Kender i det? Haha

I mandags startede en ekstra hård træningsperiode, frem mod EM i Bikini Fitness i Maj. Dette betyder at jeg som minimum har 2 træningspas om dagen. Altså sveder jeg også mere end jeg plejer. Især har jeg en tendens til at svede i min hovedbund, hvilket gør at mit hår hurtigt bliver fedtet. Jeg forsøger at supplere min hårvask med tørshampoo, men synes stadig at håret skriger efter en hårvask ret ofte! Der skal heller ikke herske nogen tvivl om, at mit hår gennem mange år er blevet farvet, glattet og krøllet. Som i kan høre, udsætter jeg det for en del slid. Derfor har jeg også valgt at investere i nogle ordentlige produkter til mit hår. Gode hårprodukter gør at mit hår trods hyppig vask ikke ser tørt, fladt og trist ud. OG vigtigst af alt, at det ikke knækker i samme grad, som når jeg bruger “discount” hårprodukter.

Typisk skifter jeg lidt mellem nogle forskellige mærker, da jeg oplever at mit hår responderer bedst hvis jeg varierer dem lidt. Derudover synes jeg, at det er skønt at skifte duften lidt 😉
I øjeblikket bruger jeg en shampoo, hårkur og olie fra Hair Doctor. Shampooen er en mousse der indeholder omega 3, 6 og 9 fedtsyrer der gør håret blødt og nemt at redde ud. Hårkuren bruger jeg 1 gang om ugen, for at undgå at det bliver tørt.
Olien bruger jeg som varmebeskyttelse. Ofte glatter jeg mit hår, da jeg synes det ser tarveligt ud eller sidder dårligt foruden. Dog har jeg fundet ud af, at jeg kan nøjes med at føntørre håret og bruge et par ekstra dråber olie til at samle (sætte) håret. Det betyder  at jeg ikke behøver at glatte det så ofte! Win win!

Nu tænker i sikkert at hårprodukter fra frisøren er dyre, men du kan nemt spare mange penge! Jeg handler altid på beautycos, hvor prisen er betydelig anderledes end hos frisøren! Da jeg jobber i Århus besøger jeg butikken på Nørregade. Min søster bor til gengæld ikke i nærheden af en af deres butikker, men har haft stor glæde af at handle på deres hjemmeside.

God hår dag til jer alle! 🙂