Så fik jeg begyndt på Yoga

11001801_326536014218805_4934023364076327104_nIMG_1538

IMG_1537For nogle år tilbage begyndte jeg at dyrke en smule yoga ved siden af min styrketræning.
På daværende tidspunkt gik jeg til det nogle gange i ugen, med min veninder Maria og Helene.
Vi har alle været forholdsvis smidige, da vi i mange år har lavet gymnastik hvor der også blev trænet smidighed, men der er vist ingen tvivl om at styrketræning sætter sine spor, og gør dig knap så mobil.

De sidste par år har yogaen været sat på pause, men nu savner jeg det virkelig. Derfor har planen længe været at jeg ville igang igen. Hovedårsagen er faktisk ikke pga. smidigheden da jeg har forsøgt at holde den nogenlunde ved lige. Derimod oplever jeg at kroppen og ikke mindst hovedet får det enormt skønt, når jeg laver yoga reglmæssigt. Jeg er langt fra bekendt eller uddannet i hvilke dokumenterede effekter yogaen rent faktisk har. Der er helt sikkert også forskel på hvilken type yoga man laver, derfor har jeg allieret mig med en bekendt, der har fuldstændig styr på dette og som kan hjælpe mig lidt på vej.

Meningen er at jeg under min næste diæt mod EM, vil sætte fokus på at få dyrket yoga reglmæssigt. Under diæten arbejder kroppen på højt tryk, med mange træningspas om dagen. Derfor er det enormt vigtigt at kroppen stadig kan restituere optimalt og ikke bliver stresset. Her kommer yogaen ind i billedet. Forhåbentlig bliver der sådan at jeg kan dyrke yoga herhjemme hvilket fungerede rigtig fint her til morgen. Dog er jeg stadig meget grøn og skal derfor have planlagt nogle timers undervisning.
Jeg glæder mig utrolig meget til at komme igang, og har på fornemmelsen at jeg bliver stærkt afhængig.

Yogamåtten har jeg fundet her