Høj intensitet

Høj intensitet
HIIT

Det sidste stykke tid har jeg lavet lidt om i mine HIIT (High Intensity Interval Traning eller på dansk høj intensitet) rutiner som typisk har foregået på et løbebånd. Den nye inspiration skyldes en ferie på Mallorca hvor træningsfasciliteterne var begrænsede. Vægte og maskiner var udelukkede og jeg måtte derfor træne med egen kropsvægt. Mit fokus blev at aktivere de store muskelgrupper og kombinere med hop, for at opnå den højest mulige puls.

Eksempel på HIIT rutine
10 x Burpees
40 x Høje knæløft
10 x Push ups
10 x Jump squat
20 x V-ups

60 sek pause
Gentag 5 gange

Hvorfor HIIT?
HIIT er overstået på 10-15 min og giver dig en forhøjet efterforbrænding i op til flere dage. Hvis du formår at presse dig til max er det utrolig hårdt, til gengæld får du langt mere ud 10-15 min med høj intensitet, end 60 min med moderat tempo på en crosstrainer.
Som i kan se på billedet er mit pulsur fra Polar FT4, altid en trofast følgesvend under mine workouts. Ved at have uret på håndleddet ved jeg altid om jeg arbejder hårdt nok, da uret afslører min puls. Som udgangspunkt skal min puls ramme 80-100% af max. Kender du ikke din max puls, kan du lave en ca. udregning ved at trække din alder fra 220.

Før eller efter styrketræning
I øjeblikket laver jeg HIIT cardio før styrketræning, da den høje intensitet har en god effekt på min mentale tilstand under resten af min træning. Ved at lægge hårdt ud fra start, har jeg en tendens til at præstere mere under resten af min træning.
I perioder hvor jeg har fokus på få gentagelser og tunge løft, vælger jeg at ligge min HIIT cardio som afslutning på mine træninger, de de tunge løft kræver en del energi.