Me-time ved hjertet i Ikast

Var graviditeten planlagt?

Billederne er fra Tinderbox, som var den bedste dag. Også selvom jeg var den eneste ædru i forsamlingen 😉

Nu vil jeg langt om længe få taget hul på at skrive om graviditet. For sidst jeg var gravid, følte jeg ikke helt det passede ind på bloggen. Dengang handlede størstedelen af mine indlæg om træning, men bloggen har udviklet sig siden. Heldigvis for det, for i dag får i flere nuancer af mig herinde.
Forleden gik det for alvor op for mig, at jeg kun har halvdelen af graviditeten tilbage. Så nu må jeg hellere begynde at dele ud, for indlæggene er skrevet for længst. I hvert fald de første par stykker.

Var graviditeten planlagt? Nej, det var den som sådan ikke. For planen var at starte i juli, det passede os (nok mest mig) ret godt at vente til da. I julegave havde jeg foræret Lasse billetter til Tinderbox, som vi begge glædede os vildt til. Det er så ufattelig sjældent, at vi begge har mulighed for at give den lidt gas. Vi mindes faktisk ikke, at vi på de sidste 5 år har haft chancen sammen. Dette pga. mine daværende bikini konkurrencer, Lasses fodboldkarriere, graviditet, amning og stadig fodbold hver weekend, selvom han nu er træner. Dernæst har jeg jo et projekt EYDA, mit eget sportstøj på trapperne. Meget mere om det en anden dag, men der skulle jo skydes nogle billeder, hvor jeg IKKE havde forestillet mig at stå med strutmavse. Sådan blev det alligevel.
For i april blev jeg altså gravid. Og sådan går det jo når man har ubeskyttet sex. Min cyklus har jeg siden Amilia kom til verden fulgt via en app. Så jeg vidste sådan set godt, at det var omkring min ægløsning, men tænkte alligvel at det ikke ville ske.
Vi talte dagene efter om det, og når det kom til stykket var vi jo begge super lykkelige, hvis heldet havde været med os. Min fornemmelse fortalte mig, at der var en lille baby i maven. Jeg fik lynhurtigt brystspændinger og vågnede 14 dage senere for at skulle kaste op.
Så da dagen kom hvor jeg kunne teste, så vidste jeg det vel inderst inde.  Lasse var afsted med fodbold hele dagen, så jeg havde lovet at vente til søndag morgen. Det kunne jeg naturligvis ikke. Så jeg kørte på apoteket med Amilia efter en graviditetstest, og testede midt på dagen. Da de to streger blev tydelige, trillede tårerne ned af kinderne. Af ren lykke. <3

12 kommentarer

 • Amalie

  Tak for et ærligt og varmt indlæg! 😊
  Jeg har lige et spørgsmål vedr jeres første familieforøgelse, nemlig med Erwin.
  Min kæreste og jeg har meget længe overvejet at anskaffe os en Golden retriever, da vi begge er vokset op med hund, og næsten ikke kan forestille os et hjem i fremtiden uden. Vi er dog også nået dertil, hvor der inden for nærmeste fremtid godt kunne ske en familieforøgelse i form af en baby. Det i sig selv ser jeg ikke som noget problem, da der virkelig også er mange positive oplevelser forbundet med at vokse op med en hund, men grundet min kærestes job er jeg alene en uge ad gangen, hvorefter han igen er hjemme en uge. Dvs jeg ville være alene med baby og hund en hel uge hveranden uge. Jeg kan desværre slet ikke lige se, hvordan man med tiden skal kunne putte en baby i sin seng og samtidig sørge for en god aftentur til hunden. Jeg ville aldrig gå ned på gåturene med hunden, men kan godt se, at jeg ville skulle nedprioritere ret mange ting som f.eks. mine fire ugentlige morgentræninger, da hunden eller ville skulle være alene hjemme for længe.
  Mit spørgsmål er derfor. Hvad har det givet jer at have Erwin og var beslutningen om hund før baby rigtig for jer, eller ville i have gjort noget anderledes hvis i kunne?
  Jeg elsker at se videoer og billeder af Amilia og Erwin sammen, for man kan bare se hvor glade de begge er for hinanden. Men jeg ved også godt, at min situation måske er lidt anderledes og at jeg bliver nødt til at være realistisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hej Amalie,
   Sikke et skønt spørgsmål. Du får et lidt langt svar 😉
   Hvis i inderligt ønsker jer en hund, og at jeres barn skal vokse op med en ville jeg få den nu. For jeg nægter at tro på at i fortryder det, i hvert fald ikke med den race.
   Får man først baby, tror jeg ikke man vælger at få hund før man har børn der er noget større end fx Amilia. Lasse og jeg talte præcis om dét i fredags. Vi ville ikke få en ny hund nu, hvis der mod forventning skulle ske Erwin noget nu. For der ligger også lidt udfordringer i det med små børn som du nævner.

   Lasse har indtil nu haft 4 aftener i ugen, hvor han først har været meget sent hjemme. Derfor har jeg stået for den sene tur med Erwin + indkøb, madlavning, putning osv. Det er blevet sådan at jeg lufter ham enten inden jeg henter Amilia fra vuggestue, eller også kommer hun med på gåturen når hun er kommet hjem. Det kan sagtens lade sig gøre, også selvom hun ikke altid synes det er super fedt. En tur forbi legepladsen, eller lidt snacks til klapvognen kan gøre underværker. Så får hun også frisk luft, og lærer for den sags skyld også at man har forpligtelser overfor sine husdyr, også når det regner. Det synes jeg er en god ting 🙂 Hun er netop begyndt at kunne cykle ved siden af, og det gør det hele langt nemmere. Nu når lillebror kommer, så får vi også et ståbræt til hende så hun kan komme op og stå på klapvognen, hvis benene skulle blive trætte.
   Hvis vi ikke når en så lang tur, så lufter jeg ham igen om aftenen i haven og på marken ved siden af vores hus, hvor babyalarmen rækker. Vi spiller bold, eller slentrer lidt rundt.

   Selvom det af og til kan være hårdt, så er det en bitte lille del, af alt det fantastiske ved at have hund. Han giver os så meget kærlighed, er det gladeste væsen og en rigtig putte-hund. Han er vores første barn, og at se at båndet mellem ham og Amilia vokser, gør mig så varm om hjertet. Og det på trods af at Amilia også har haft en periode, hvor hun var lidt voldsom ved ham. Han har altid været enormt forsigtig overfor hende.

   Når hun er puttet om aftenen, så ved han godt at vi har ekstra tid til ham. Og så kommer han og vil hygge og ligge tæt i sofaen.
   Lasse har stadig mange rejsedage, og jeg synes det er så rart også at have Erwin i huset når jeg er alene. Og han bliver også ekstra forkælet når en af os er alene med ham.
   Erwin lider bestemt ingen last efter vi har fået Amilia, tværtimod er vi endnu mere udenfor når vi er i skoven, hopper på trampolin, leger i sandkassen osv. Så alt i alt, synes jeg faktisk vi har fået en gladere hund.

   Har du overvejet at få en hundelufter der kunne tage den ene gåtur, de uger hvor din kæreste er væk?
   Vores tidligere nabo havde en hundlufter 3-4 gange om ugen, en teenage pige der kom og luftede. Det er jeg sikker på er nemt at finde. Vi har selv overvejet det i perioder, og er ret overbevist om at Erwin bare ville elske at få 100% opmærksomhed fra en lufter.

   Jeg tror på at man løser det, hvis man virkelig vil. Og selvom det giver lidt sved på panden engang imellem, så får man det 500 gange igen fra de firbenede væsner. Håber det kunne give lidt afklaring. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Stort tillykke, jeg glæder mig til at følge det næste lille skønne væsen i jeres familie, for som jeg har skrevet før, så er Amelia den kønneste pige jeg længe har set!
  Et lille spørgsmål: Min kæreste og jeg snakker meget om at jeg skal stoppepå p-piller, og vi er fuldstændig enige. Jeg kan ikke lide at proppe min krop med kunstige hormoner mere. Men vi vil også gerne hvis der gik et halvt års tid (og gerne lidt mere) med ubeskyttet sex, uden en graviditet. Hvis en graviditet skete, ville vi blive lykkelige, men pga husbyggeri og en bachelor i sygepleje for mig, ville vi gerne vente lidt endnu. Selvfølgelig kan man ikke planlægge et barn, det ved jeg. Men derfor synes jeg din app lyder spændende, hvad er det for én?
  Knus og alt held og lykke med den lille fyr1

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hej Frederikke.
   Tusinde tak, jeg er så glad for at du har lyst til at følge med. Du er bare skøn. 🙂
   Helt enig mht. kunstige hormoner. Efter første graviditet var jeg hos lægen for at tale prævention, P-piller eller spiral af den ene eller anden slags. Det føltes bare så helt enormt forkert, og jeg valgte fuldstændig at droppe det. Inden første graviditet brugte jeg også app’en Clue. Det smarte er netop at man kan se hvornår man har ægløsning. Så den kan både bruges for at undgå graviditet, eller for at blive gravid.
   Planen er også at bruge den igen efter denne graviditet. Jeg har været så enormt glad for den beslutning.
   Den oplyser om hvornår man rammer sin mest fertile periode, og her kan man så undgå sex eller vælge at bruge kondom. For os fungerer det suverænt.
   Jo længere tid man bruger den, desto mere sikker er prognoserne. Man kan også supplere med at måle temperatur, og sådanne strips man kan tisse på, (lige som ægløsningstests) hvis man vil være endnu mere sikker. 🙂
   Rigtig meget held og lykke med både hus, bachelor og graviditet når den tid kommer.
   Stort knus fra mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke

   Tusind tak for dit svar, Mette!
   Vi har nu smidt p-pillerne og er begyndt at bruge Appen. Så må resten vise sig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Rigtig god fornøjelse og god søndag Frederikke <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Kæmpe tillykke – det lyder som ren lykke, og det er skønt at læse med! 💞

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Dejligt du har lyst til at læse med <3
   Og tusinde tak Maiken.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hvor er det sjovt at læse! Det kunne lige så vel være min historie 🙂 Samme ønske om at starte i juli, samme tidspunkt jeg blev gravid og samme fornemmelse på et positivt resultat da testen skulle tages.

  Tusind gange tillykke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Tusinde tak Sofie, ja det er jo faktisk ret pudsigt. 😀 Sådan kan det jo gå hehe. Og når alt kommer til alt, er det jo helt fantastisk dejligt uanset terminsdato. Og tillykke til dig <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Amen hvor er det fantastisk!
  Kan slet ikke vente til der kommer flere indlæg om graviditet! Kæmpe tillykke til jer 😍🎉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Det er jeg virkelig glad for at du skriver. Jeg har en del på hjertet denne gang 😉
   Stort knus og tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Me-time ved hjertet i Ikast