Peanut og chokolade bites

Træning når man er syg

træning når man er syg
Øv jeg er ramt af forkølelse! Pokkers også jeg er ellers aldrig syg. Sidst var da vi var på Maldiverne i December, men det var vist nærmere graviditeten der spillede mig et puds, med kvalme og en underlig følelse i kroppen. Denne gang er det snotnæse, tungt hovede og øm krop. Heldigvis er det ikke så slemt, så jeg ligger ikke i sengen og bobler. Det ene sekund føler jeg mig frisk, det næste har jeg det skidt. I kender det nok og sikkert også at man overvejer at snige en træning ind alligevel. Bare en lille en uden for meget sved, lidt er jo bedre end ingenting ikke?! Men bare ikke i dette tilfælde, for træning når man er syg er virkelig en dårlig ide og går altså ikke hånd i hånd. Når man er syg arbejder kroppen på højtryk for at komme ovenpå igen. Derfor har den brug for ro og afslapning, ellers  risikerer du at det trækker i langdrag eller at du får det værre!

Så selvom jeg havde planer om træning både igår og i dag, smider jeg lige et time out kort og holder mig hjemme. I stedet bliver det en lille gåtur med erwin for at få noget frisk luft, og så vil jeg være ekstra god ved mig selv. Igår fik vi snolder og i dag tror jeg vi laver noget ekstra lækkert aftensmad. Når jeg er syg, sørger jeg gerne for at spise en masse så kroppen får godt med energi.

Forresten er det også dårlig stil, at smutte i fitnesscenteret til en omgang træning når man er syg. Der er jo tonsvis af mennsker der rører de samme vægte og maskiner i løbet af en dag. Så bliv hjemme og hyg dig, så smitter du ikke også alle de andre. Sygdom skal ikke trænes væk eller svedes ud.

6 kommentarer

 • Edita

  Hej… hvor er dit træningstøj købt henne? 😍😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt indlæg smukke! Håber mange læser med her og tager det til sig, for synes godt nok der er mange der træner når de er syge.

  Jeg har selv været der, men er blevet bedre til at lytte nu 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Jeg tror simpelthen ikke folk er klar over det! Som du selv nævner, så tænker man måske at det bare lige skal svedes ud. Jeg har også selv lært det med årene. Ikke så meget i forhold til træning, men generelt set har jeg haft svært ved at acceptere at ‘lave ingenting’ når jeg er syg. Men jeg kommer bare hurtigst ovenpå når jeg ikke farer rundt. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hørt!! Så dejligt nogen tager det op. Der er SÅ mange mennesker der tror at man kan ‘svede feber væk’. Som sygeplejeske korser jeg mig hvergang jeg ser det! Især når jeg ser sundhedsfaglige personer skrive ‘at sygdom skal trænes væk’ .. ro og hvile, god næring og en masse væske er vejen frem! 👏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Dejlig kommentar! Tak for at lige at understrege min pointe. Altid godt med en sygeplejerske til at slå det HELT fast! TAK 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Peanut og chokolade bites