Juiceglæde

Sundere påskeæg

Sundere påskeægSundere påskeæg
Sundere påskeæg
Sundere påskeæg
Sundere påskeægMåske i allerede er begyndt at tælle ned til påske(ferien)? Jeg er i hvert fald. Ikke at jeg har nogle vilde planer, men påsken er altid lidt hyggelig. Sidste år havde vi besøg af Lasses nevø og niece,  som vi lavede påskeægs-skattejagt med i haven. I dag har jeg leget lidt med voksen påskeæg, da jeg faldt over de sødeste små æggebakker. Opskriften er ernæringsforbedret, så indholdet af sukker er begrænset uden at gå på kompromis med smagen.
Både marcipan og chokolade er uden sukker. Nougat kan man evt. erstatte med dadler, hvis man helt vil undgå sukkeret. Jeg brugte ca. 15 minutter på at lave påskeæggene og det var super nemt. Så tag mig gerne på jeres påskeægsbilleder, hvis i selv går igang. Jeg vil elske at se hvor kreative i er!

Ingredienser 8 sundere påskeæg
300 g ISIS Marcipan
85 g ISIS Mørk Belgisk Chokolade
40-50 g Nougat
20 stk. Mandler
Lidt Frynsetørret Hindbær

Fremgangsmåde
1. Skær hver ISIS Marcipan i 8 stykker. (Skær på langs og del hvert stykke i fire)
2. Prik hul med en finger for at skabde plads til et lille stykke nougat
3. Sæt to stykker marcipan sammen og form det som et æg
4. Smelt chokoladen ved lav temperatur og vend æggene heri
5. Lig æggene på en tallerken med bagepair. Drys med hakkede mandler og frynsetørret hindbær.
6. Sæt æggene i køleskabet i minimum 30 min 

   

8 kommentarer

  • […] Har du masser af overskud i ferien? Så har nogle af mine dygtige bloggerkollegaer rigtig gode opskrifter på lækre og sundere påske chokolade. Se for eksempel Mette Lyngholms bud på sundere påskeæg HER. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Didde

    Hej Mette,

    Tak for super god inspiration både ift. træning og kost! Hvor (og hvornår) købte du de fine æggebakker? Har selv gang i et projekt ala en blandet kurv med alt muligt lækkert som jeg skal have med som værtindegave til påskefrokost i weekenden, og der ville de være perfekte! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • K

    Jeg tænkte på om du vidste hvilke sødemidler ISIS bruger til fx sin chokolade? De bruger noget der hedder “Aspartam”, som i følge mig ikke lige frem gør det sundere at spise, som her, påskeæg… Det kunne være interessant med din holdning til lightprodukter som ISIS, eller bare lightprodukter med aspartam 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette Lyngholm

      Jeg har faktisk tidligere skrevet et indlæg om netop aspartam og andre sødemidler, det kan være jeg skal lave et nyt for der er stadig mange der spørger 🙂
      Min mening er at man ikke kan sammenligne sødemidler og sukker, det er to vidt forskellige ting. Nu lever jeg en livsstil, hvor jeg ønsker at undgå raffineret sukker i min hverdag, da det giver et ustabilt insulinniveau, et dårligt energiniveau, er ligegyldige kalorier, stresser kroppen, gør dig afhængig og er årsagen til utallige livsstilssygdomme. Ikke at jeg aldrig spiser sukker, for der skal selvfølgelig være plads til lidt i ny og næ. 🙂

      Fordi jeg vælger at undgå sukker, ser jeg aspartam som et udemærket substitut. Aspartam har været stærkt omdiskuteret siden godkendelsen i 1981, men blev sidste år pure frikendt for alle skadevirkninger af de europæiske fødevaremyndigheder EFSA.
      Der er ingen risiko ved et indtag under grænseværdierne. Der er ingen alarmklokker her, så længe man får det i moderate mængder.
      Stevia ville helt sikkert være en endnu bedre løsning, da det er et naturligt produkt. I øjeblikket vil en stor mængde stevia dog få produkterne til at smage af lakrids. Formentlig er dette også årsagen til at Coca Cola ikke vælger at fjerne sukkeret helt fra deres Coca Cola Life, da stevia ville ødelægge smagen. Forhåbentlig finder man en dag en måde af fjerne ‘lakridssmagen’.

      Jeg ved der er mange der kan hidse sig op over indholdet af aspartam i produkter, men samtidig spiser de p-piller, køber billigt tøj fyldt med kemi, farver hår, vasker sig i sæbe, bruger parfume, spiser ikke økologisk og bliver generelt udsat for en masse kemi i løbet af deres hverdag. Selv vores møbler og huse, udskiller en masse sundhedsskadelige stoffer. Det er svært at være 100% clean, forstå mig ret. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • K

      Tak for dit svar! Det er svært at finde rundt i hvad der er det rigtige, men synes helt klart at du har en god pointe.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette Lyngholm

      Det var så lidt 🙂
      Helt enig, det kan være en jungle af finde rundt i!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • C

    hvordan kan du spise kunstig sødestoffer når du er gravid?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette Lyngholm

      Det har jeg absolut intet problem med.
      Jeg spiser sundt, får mine vitaminer og træner 5-6 gange om ugen, derfor er jeg overbevist om at baby i maven har det fantastisk.
      Alt med måde 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Juiceglæde