Jeans til gravide

Sundere Jordbærtærte

IMG_1673 IMG_1677 IMG_1678
Min søster postede igår et billede af en jordbærtærte, som skulle nydes i deres nye hus. Mine tanker kredsede derfor om jordbærtærte i timerne efter. Mig afsted i Føtex og handle ind til en sund jordbærtærte. Vores lørdag aften blev i den anledning brugt på hygge med film og lækker tærte.

Tærtebund

200 g dadler
150 g mandelmel
85 g økologisk smør eller kokosolie
2 æg
1 tsk vaniljepulver

Topping
85 g chokolade sukkerfri
En bakke jordbær

Kagecreme
1 æggeblomme
150 g kokosmælk
45 g sukrin
1,5 tsk vaniljepulver
3 spsk maizena
200 g græsk yoghurt

Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 175 grader
2. Dadler, mandelmel, smør æg og vaniljepulver blendes i en skål
3. Massen fordeles i en smurt tærteform og sættes i ovnen i 35 minutter
4. Æggeblomme, kokosmælk, sukrin, vaniljepulver og maizena røres sammen i en lille gryde og bringes i kog i 5 minutter. Vigtigt at du rører i gryden hele tiden.
5. Tag gryden af varmen og sæt den på køl. Når cremen er kold tilsættes græsk yoghurt
6. Når tærtebunden er færdig, smeltes chokoladen i en gryde og fordels på tærtebunden. Sæt den herefter på køl
7. Når kagecreme og tærtebund har kølet i køleskabet, kan tærten anrettes med creme og jordbær.

   

8 kommentarer

  • Trine

    Når der står sukrin i en opskrift kan man så bruge perfect fit fra isis er det det samme.?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette Lyngholm

      Hej Trine,
      Det er ikke det samme, sukrin er samme konsistens som sukker og SØD er flydende. Du kan dog sagtens erstatte med SØD 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Hvor stor er tærteformen? 🙂 den lyder helt vild lækker!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette Lyngholm

      Jeg tror det er sådan en standard tærteform. Jeg kan lige prøve at måle den imorgen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Hej Mette. Fed blog 👍😄 har et spørgsmål angående rodfrugter. Hvis man laver dem i ovnen er de så ikke sunde længere sådan rent kcal mæssigt? Læste et sted at de indeholder for meget sukker 😁 Håber du vil svare en forvirrer en som mig 😄

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette Lyngholm

      Hej Julie,

      Rodfrugter indeholder stivelse, som bliver frigivet når de bliver tilberedt i ovnen. Jo længere man tilbereder dem desto mere stivelse og højere glykæmisk indeks (GI) Glykæmisk Indeks fortæller os hvordan fødevarer med kulhydrat i påvirker vores blodsukker. Det forholder sig sådan at kulhydrat bliver til sukkerstoffer i kroppen og får blodsukkeret til at stige. Så vidt muligt er det en god ide at sigte efter et stabilt blodsukker gennem hele dagen. Herved bliver der produceret mindre insulin. Insulin har den funktion at det lagrer sukkerstofferne i vores celler, så det kan bruges til energi. Når depoterne er fyldte, bliver det resterende omdannet til fedt.

      Dine rodfrugter i ovnen er stadig sunde i min optik. Er du ude efter at tabe dig kan du overveje ikke at få rodfrugter i ovnen flere gange om ugen, men evt variere med friske rodfrugter eller andre grøntsager. I min verden skal der være plads til alle fødevarer i din kost, det handler i bund og grund om sammensætningen og mængden af de forskellige 🙂

      Håber svaret kunne bruges!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Er de 175 grader på normal ovn eller varmluft?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Jeans til gravide