Har du selvkontrol?

Sund hjemmelavet granola

Sund hjemmelavet granola

Sund hjemmelavet granolaSund hjemmelavet granolaSund hjemmelavet granolaIgår inden jeg hoppede i køjen, brugte jeg et kvarter på at lave en sunde hjemmelavet granola, også kaldt müsli.
Forskellen på de to er at granola er ristet i honning eller olie, og müsli er egentlig bare blandet sammen. hmm.. Min granola er uden tilsat honning eller olie, men jeg har brugt et andet produkt til at binde ingredienserne sammen. Den er nemlig lavet på sukrin gold, hvor der kun er 8 kcal pr. 100 gram. Jeg er vild med granola der er sprød og knaser, og netop denne effekt får jeg med sukrin gold. Det bedste ved selv at lave granola er, at du undgår en masse unødvendigt tilsat sukker, og så kan du jo bruge præcis dine yndlings ingredienser.
Sukrin kan efterhånden købes i de fleste føtex, kvickly og matas. Ellers kan du også finde det her.

Opskrift
40g sukrin gold
60g havregryn
20g solsikkefrø
20g kokosmel
En stor håndfuld mandler
10 tørrede abrikoser
10 dadler

1. Mandler, abrikoser og dadler hakkes i stykker.
2. Sukrin hældes på panden og smeltes, ved lav temperatur. Min pande stod på 4.
3. Alle ingredienserne hældes på panden og blandes med den smeltede sukrin. Vil det ikke binde, kan du tilsætte en smule mere sukrin gold.
4. Rør i granolaen i 5 minutter.
5. Hæld granolaen ud på et stykke bagepapir, hvor det fordeles godt så du undgår store klumper.
6. Lad det køle af i 15 minutter.

5 kommentarer

 • Yana

  Hej Mette
  Jeg elsker din blog! og elsker at følge med i dine opskrifter og dine madvaner. Jeg prøver nemlig selv at spise lidt sundere, da jeg har taget en del på efter jeg har født (1,5 år siden).
  Hvorfor har du valgt ikke at bruge honning? Er det kun pga smagen, eller er det usundt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hej Yana.
   Dejligt du er glad for at følge med!! 🙂
   Jeg har valgt at undlade honning, da det i princippet er det samme som sukker. Så årsagen var at jeg gerne ville holde sukkerniveauet nede. 🙂
   Også selvom honning smager skønt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Mette. Først og fremmest stort tillykke med graviditeten (er åbenbart langt bagefter, for har først set det nu 😂) Jeg er lidt nysgerrig hvordan du har det med det, at du er gravid og sødestoffer? Kan se du bruger det i bl.a. dine opskrifter. Er det noget du tænker over, eller tror du ikke det har betydning? Spørg af ren nysgerrighed, og fordi jeg selv tumler med rigtigt/forkert. Nu mistede jeg så desværre, så er ikke så relevant mere – men til en forhåbenligt snart ny graviditet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg craver virkelig granola, så denne opskrift må jeg få afprøvet allersnarest! Tusind tak for tip 🙂

  http://www.marieschleidt.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Det var så lidt Marie! Den er virkelig også lækker 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Har du selvkontrol?