Højgravid fitnessblogger vil styrketræne til dagen før fødslen

Sund blødende chokoladekage

IMG_7789 IMG_7790
IMG_7792
IMG_7794I søndags havde jeg en ufattelig trang til noget sødt. Selvom jeg elsker bland selv slik, kan jeg også til tider køre lidt død i det. Og derfor gav jeg mig i stedet til at bage. Jeg bager stort set aldrig ‘almindelige’ kager, jeg kan ikke lade være med at ernæringsforbedre opskrifterne og bytte fx sukker ud med sukrin eller andre former for sødemiddel. Det betyder dog ikke at jeg takker nej, hvis jeg bliver tilbudt et stykke kage med sukker. Men står jeg selv med fingrene i dejen, så foretrækker jeg at lave opskrifterne lidt sundere. Søndag blev det til en en sund blødende chokoladekage, eller i hvert fald sundere. Jeg er vild med kager der bløder, bare tanken får mit mundvand til at løbe 🙂

Ingredienser
35 g vanilie protein
40 g havregryn (blendes til mel)
25 g sukrin gold
25 g kokosflager
45 g kokosolie
100 ml kokosmælk
3 tsk fedtfattig kakao pulver

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Alle ingredienser røres sammen i en skål. Dejen må ikke være for kompakt. Tilsæt evt. ekstra kokosmælk for at gøre konsistensen mere flydende.
 3. Dejen fordeles i silicone/slip let forme, og bages i en ovnen 10 min. Lad gerne kagerne køle 5-10 minutter inden de serveres.

6 kommentarer

 • Janni

  Kokosrasp er det bare alm kokosmel?

  Putter du dejen i muffinforme? Hvis ja hvor mange bliver der af denne portion? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sahra

  Når du skriver kokosflager, er det det man kalder for kokosrasp? Tror man i gamle dage kaldte det kokosmel 😊😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Kokosflager/kokosrasp. Kært barn har mange navne 🙂
   Tror du har ret i at man kaldte det for kokosmel engang, men i dag er kokosmel jo noget andet 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Kan proteinpulver erstattes med noget andet? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Du kan evt prøve med mandelmel og lidt vaniljepulver 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

   Har du prøvet med mandelmel og vanilje? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Højgravid fitnessblogger vil styrketræne til dagen før fødslen