Nike shorts - til dine sommerstænger

Sund blåbærkage med lemon

Sund blåbærkage med lemon
Så har jeg været en tur i køkkenet igen. Blåbær er et af mine yndlings bær, og minder mig om da vi boede vores hytte i Norge, hvor det vrimlede med blåbær. Kagen her fik jeg ideen til da vi ofte har bær i køleskabet, da Amilia er fuldstændig vild med dem. De resterende ingredienser er nogle vi altid har stående, da de indgår i flere af mine bageprojekter. Ønsker man at skære ned på de knap så næringsrige kalorier, kan man i stedet bage en sund blåbærkage med lemon som denne. Smagen er vidunderlig og sammensætningen af det søde og sure er skøn. Er man vild med marcipan er kagen helt sikkert et hit, da den både i konsistens og smag har associationer dertil.

SUND BLÅBÆRKAGE MED LEMON
115 g mandelmel
3 spsk kokosmel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljepulver
3 spsk honning
2 spsk smeltet kokosolie
Saft fra 1 citron
2 æg
200 g blåbær

FREMGANGSMÅDE
• Bland mandelmel, kokosmel, bagepulver, salt og vanilje i en stor skål
• Tilsæt honning, smeltet kokosolie, citronsaft og æg. Rør til dejen er fast
• Hæld dejen i et en kageform eller ovenfastfad. Jeg brugte fingerne til at fordele dejen og gøre den flad
• Pres blåbær forsigtigt ned i dejen
• Bag kagen ved 200 grader i 20 minutter

Sund blåbærkage med lemonSund blåbærkage med lemon

   

13 kommentarer

  • Caroline

    VIRKELIG en lækker kage! Byttede dog blåbærene ud med hindbær, da det var det eneste Netto havde 😂 det kan i den grad også anbefales!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natasha

    Nu spørger jeg nok dumt, men når der bare står Vanilje, er det så pulver, sukker eller fra en vaniljestang?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette Lyngholm

      Det er vaniljepulver.. Beklager jeg ikke havde skrevet det, det er rettet nu. Btw så er den kage bare vildt god!!! Nu fik jeg helt lyst til at bage den igen. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara L.

    Den ser super lækker ud, og skal helt sikkert prøves…SNART 😊

    Nu hvor du altid kommer med så mange gode råd, fif og idéer, syntes jeg også, at du skal have et lille sparetip med på vejen 😁

    Jeg kan se, at du har linket til en side, hvor man bl.a. kan købe mandel- og kokosmel mv., men hvis du gerne vil spare lidt penge på alle de lækre produkter, så har jeg fundet siden Viivaa.dk, som sælger de samme produkter en del billigere 😉👌

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette Lyngholm

      Kagen er så lækker, perfekt konsistens og smag 🙂
      Fedt med et tip den anden vej! Har lige tjekket priserne på sukrin, hold da op der er penge at spare! Fedt Sara.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Det var heldigt! Så jeg skal ikke høre klager om cølibat i 9 mdr fra hans side 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Har lige lavet den, tak for god inspiration. Synes dejen var meget ‘tyk’ og dejen smuldrede lidt både inden og efter en tur i ovnen. Den smagte dog stadig super skønt. Har du et godt råd til hvordan jeg kan få dejen til at binde/hænge mere sammen? Mvh Heidi 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette Lyngholm

      Hej Heidi.
      Hmm det undrer mig, min dej var tyk men smuldrede ikke.
      Fik du smeltet kokosolien inden du tilsatte den? Ellers kan det godt give for lidt ‘væske’ til dejen.
      Ellers kan du evt bruge lidt mere kokosolie, lidt mere citronsaft og en lille mængde vand, så den binder bedre.
      Knus Mette 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Ændrer graviditeten sexlivet? Går nemlig selv og snakker med kæresten om graviditet og fremtiden osv 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette Lyngholm

      Nu kan jeg jo kun tale på mine egne veje. Men nej det gør det ikke. 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Petersen

    Hvordan er kagen på 2. dagen ? Har tænkt at bage den til min ejerforening i dag men skal først serveres i morgen. De er kun vandt til sukker og mel men jeg har irritabel Tarm og tåler ingen af delene så vil gerne bage en kage der minder om en rigtig og ikke er tør eller hård osv i morgen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette Lyngholm

      Jeg valgte faktisk at fryse den ned igår, da vi ikke kunne spise den.
      Nu har jeg lige prøvet at varme et stykke ved 160 grader i 5-7 minutter og så er den faktisk tøet op og lige så lækker som igår, bestemt ikke tør eller hård.
      Tror nu også den vil være fin uden at fryse ned, hvis den kommer i en lufttæt pose. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Nike shorts - til dine sommerstænger