Stylepit birthday wishes

Rørende Coca Cola video

Skærmbillede 2015-07-13 kl. 13.33.44

Vi er alle hurtige til at danne os et førstehåndsindtryk, på baggrund af hvordan folk ser ud.
Men hvad sker der når man møder en gruppe mennesker, uden at kunne se dem?

Coca Cola har placeret 6 fremmede og vidt forskellige mennesker i et rum.
Må indrømme at jeg fik en klump i halsen da jeg så videoen. Og så den flere gange i træk da den er enormt rørende. Budskabet er fantastisk – se med her.


Lad mig høre hvad i tænker? Mon jeg er den eneste der har oplevet at blive overrasket eller have taget fejl af folk. Efter at være blevet voksen, har jeg virkelig lært ikke at dømme folk på deres udseende. Må nok indrømme at man tilbage i sine teenage år, var lidt for hurtig til at danne sig et indtryk. Det var en tid hvor man var usikker og forsøgte at passe ind i mængden. Heldigvis vokser man sig klogere og møder en masse fantastiske mennesker på sin vej der åbner ens øjne.

4 kommentarer

 • Generelt dømmer vi – inkl. mig selv, nok folk for hurtigt! Heldigvis har jeg flere gange oplevet at blive positivt overrasket, og har derefter lært af det. Udseendet er det første vi ser når vi møder at andet menneske, derfor er dette let at komme til at dømme ud fra. De fleste ønsker at være en del af “flokken”, men alligvel er det også vigtigt for mange at være sin egen og skille sig ud. Jeg tror medier igennem mange år har spillet en stor rolle I hvordan vi tror andre gerne vil se en, og hvordan vi tror at man skal være og se ud for at blive accepteret blandt andre. Jeg syntes det er en god reklame, da den sætter nogle tanker igang og har fokus på et ømt punkt, MEN jeg kan heller ikke lade være at tænke på, da jeg igennem min udd. har arbejdet lidt med reklamer, at Coca-Cola laver denne reklame for at få positiv omtale, og ved at spille på folk følelser ubevidst påvirker dem til at vælge Coca-Cola frem for de andre mærker næste gang de er tørstige. Men ingen tvivl om at budskabet i reklamen er fantastisk! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Vi er alle enormt hurtige til at dømme folk udfra deres udseende. Og de sociale medier har bestemt også sin rolle i dette.
   Forhåbentlig kan budskabet i videoen, være med til at sætte lidt tanker igang hos folk.

   Coca-Cola får en masse credit for denne type reklame. Jeg synes dog stadig de skal have et klap på skulderen for at tage emnet op, de kunne nok have lavet en lige så populær reklame ved at spille på nogle andre ting. Sex, sjov eller hvad ved jeg. Men som du skriver er deres folk ikke tabt bag en vogn og ved udemærket at det giver et par plusser i bogen. 😉 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Det oplever jeg ofte, min overvægt har i mange situationer givet mig nederlag og nedværdigende øjeblikke. Når jeg handler, sygeplejersken der målte mine tal da jeg var gravid, og var forundret over at jeg havde SÅ flotte tal! Kontinuerlige blodprøver for en stor pige må da ha sukkersyge og i en søgen måtte opgive at finde det i resultaterne fordi der ik var noget. Arbejdsgiver til jobsamtale.. Fyrene i træningscentret og sådan kan jeg blive ved. Og jo mange gange ville jeg helst sidde i mørket og lade folk få deres indtryk og i mange år krøb jeg helst langs de grå paneler. Men ikke mere. Jeg piber ikke, og der ligger årsag bag, jeg har blot over årene fundet en måde at smide min ekstra last, og nu er det langsomt vendt MEN folk er hurtige på aftrækkeren hvad bedømmelse angår. Super godt eksperiment! Det ER virkeligheden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hej Gitte, hvor er du sej at du deler din historie.
   Det gør ondt at høre hvordan folk opfører sig, uden at kende nogen til personen bag. Jeg hører ofte fra mine klienter at folk behandler dem anderledes efter at de har tabt sig og er kommet i form. Fx vil ekspedienterne i tøjbutikkerne pludselig gerne hjælpe, hvilket de ikke ville før. Wauw hvor bliver jeg målløs over sådanne historier. Øv at folk skal være så hurtige til at dømme andre.
   Jeg er helt enig, det er et super eksperiment og en øjenåbner. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Stylepit birthday wishes