Udendørs luksus

Parfume kan påvirke din vægt

image3collage
På opfordring fra Libresse har jeg testet mit toiletskab for parfume. På det øverste billede ser i mine produkter UDEN parfume til venstre, og MED parfume til højre. Det er vist tydeligt at bunken med parfume er størst. Faktisk er jeg begyndt at tænke mere over indholdet i mine produkter end tidligere. Årsagen er min biosignature uddannelse jeg tog i USA i foråret. Kort fortalt lærte jeg om balance og ubalance, mellem kroppens hormoner.

Parfume kan påvirke din vægt
Har man man fx et forhøjet niveau af østrogen, kan man have svært ved at tabe sig, have svært ved at blive gravid, have humørsvingninger og så er man i større risiko for at få kræft. Både kvinder og mænd har dog brug for østrogen. Blot i den rette balance.

Ubalancen i østrogen kan bl.a opstå når vi bruger produkter som parfume, hårspray, duftelys, cremer og kosmetik hvor vi bliver udsat for fremmed-østrogener. Af disse har du måske hørt om BPA, phthalater og parabener?
Libresse har valgt at alle deres produkter er parfumefri. Vi bliver derved ikke udsat for kemi når det er dén tid på måneden. I anledningen af deres #duftbusters kampagne, kan du her på bloggen vinde et halvt års forbrug af deres hygiejneprodukter. For at deltage skal du i kommentarfeltet skrive, hvor du sætter din grænse i forhold til parfume.
Vinderes trækkes d. 28 december. ♥

Herhjemme er vi så småt begyndt at købe parfumefri produkter. Snakken har flere gange gået på at udsluse flere og flere. Jeg kan godt lide tanken om ikke at skade kroppen med kemi. På den anden side kommer jeg nok aldrig til at gå all in. Nogle dufte bringer særlige minder frem og andre skaber hygge og stemning. Dog ønsker jeg ikke parfume i mine trusser.


Sponsoreret af Libresse

32 kommentarer

 • Katrine

  Jeg faldt lige over dette indlæg. Jeg har altid været storforbruger af både parfume, rigtig meget vaskemiddel med parfume, samt diverse cremer, deo og make-up med parfume. Jeg vidste ikke helt hvad det havde af betydning for kroppen, og det får virkelig nogle tanker igang, så meget at jeg har studeret hele lageret og egentlig meget overrakset over hvor meget man kan samle sammen med parfume. Jeg vil helt sikkert skrue ned på det eftersom det giver super fin mening, også fordi jeg kan nikke genkendeligt til de bivirkninger som det giver. Tak for endnu et skønt indlæg. Stor fan af dig og din skønne blog. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hej Katrine,
   Ja man bliver virkelig overrasket når man først begynder at kigger på ingredienserne. Der er bare parfume i virkelig mange produkter.
   Jeg har selv brugt rigtig meget parfume, ikke mindst i form af duftevand men i dag kan jeg SLET ikke holde det ud, fordi jeg har skåret så meget ned på det. Har mine veninder meget parfume på, får jeg samme fornemmelse som hvis jeg står tæt på en der der ryger.

   Og tusinde tak for dit søde kompliment. Jeg er glad for at du læser med. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Jeg synes egentlig kun parfume hører hjemme i parfume, og ikke i alle mulige produkter, hvis funktion ikke er at dufte godt. Jeg kunne aldrig drømme om at bruge parfume i vaskepulver, vaskemiddel og ansigtscreme og vælger det fra, alle de steder det er muligt. Og når jeg bruger parfume er det mest på tøjet så så lidt som muligt kommer direkte på huden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Røskva

  Jeg undgår så vidt muligt parfume i cremer, deodorant og make-up. Og så bruger jeg sjældent parfume hver eneste dag i ugen. Så jeg tænker over mængden af parfume, men er ikke fanatisk.
  Og tak for et godt indlæg! Det fik mig til lige at gennemgå mine produkter og havde ikke tænkt over, at der er parfume i mit vaskepulver, da det ikke har en kraftig duft. Så skal helt sikkert prøve noget uden nu!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hvor er det super at du har fået gennemgået dine produkter. Det var også en øjenåbner for mig! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise Balslev

  Bind er klart no-go mht parfume, men også mascara og diverse make-up, men det er ikke altid jeg lige tænker over st kigge efter om der er parfume i. Jeg starter nu!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ....

  Hej, jeg kunne godt tænke mig at vide hvornår vi kunne få at se “en form” for kostplan, da jeg godt kunne tænke mig at høre hvad din hverdagsmad består af og hvorfor.
  Og hvad gør du hvis du en dag har besluttet du skal træne, men faktisk ikke orker og måske ender med at ligge dig på sofaen og spise Chips? Altså har du et godt råd til “hvis man falder i” og virkelig får dårlig samvittighed, så dårlig samvittighed at man får svært ved at komme i gang igen næste dag, fordi man ser det som et nederlag at give op.. På forhånd tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Det er skrevet på min liste over indlæg der skal udgives. Tak for tip, jeg lover det kommer i nærmeste fremtid! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Min grænse rykker sig mere og mere jo mere oplyst man bliver omkring parfume og hvad den kan gøre. For bare 2-3 år siden tænkte jeg ikke nær så meget over det i dag og brugte fx vaskepulver med parfume samt parfumeret lotion, det gør jeg ikke mere. Men samtidig handler det også om at finde en balance som man kan holde ud at være i. Jeg tænker det er lige ligesom at spise sundt/usundt. Der skal være plads til man kan bruge sine yndlingsprodukter som måske indeholder parfume, ligesom der skal være plads til man kan spise slik fredag aften 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Det lyder som en rigtig fornuftig tilgang at have. Umiddelbart vil jeg gerne forsøge at være i kontakt med mindre kemi, men jeg bliver heller aldrig fanatisk. 🙂
   Glædelig jul Anne 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg tænker nok ikke så meget over hvad jeg i grunden kommer i kontakt med i min hverdag af ting som indeholder parfume. Dette er dog nok mest fordi jeg ikke har været klar over hvor meget at det kan påvirke min krop også selvom jeg ikke har parfume-allergi. Men ubevidst sætter jeg nok grænsen ved cremer, især til ansigtet da det jo netop er formålet at lade dem trække ind i huden og her føler jeg ikke at der er behov for at der skal være tilsat parfume!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eylem Tokmak

  Min grænse går, når parfumen tager overhånd. Ment på den måde, at man ikke kan huske, hvordan ens egen duft er eller når der ikke kan gå en dag uden parfume..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bine

  Jeg kunne blive meget bedre!! Men mest af alt handler det nok om manglende oplysning fra mit vedkommende. Vi har været vant til at alle produkter har indeholdt parfume uden egentlig at være klar over virkningen heraf. Jeg blev særlig overrasket i programmet “kontant” på DR1, hvor de testede deodoranter. Det har fået mig til at konverterer væk fra de klassiske roll on mærker til en fra Derma. Så lidt har min grænse rykket sig, men det kræver også lidt!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Mon du kan huske hvad programmet hedder? Det lyder super interessant! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bine

  Jeg kunne blive meget bedre!! Men mest af alt handler der nok om manglende oplysning fra mit vedkommende. Vi har været vant til at alle produkter har indeholdt parfume uden egentlig at være klar over virkningen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Min mor er allergisk overfor parfume og køber derfor aldrig med. I starten troede vi måske at jeg havde arvet det, men har fundet ud af at det har jeg ikke 🙂 Dog bruger jeg ikke særlig meget med parfume, da jeg jo tidligere ikke har brugt det og da det ikke ligger naturligt til familien 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg sætter min grænser når det kommer til kosmetik og deo. Jeg har ikke noget i mod at have produkter med parfume i mit hår, men jeg vil helst ikke have det i ansigtet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Jeg har faktisk ingen decideret grænse. Men jeg vælter mig heller ikke i parfume og lign.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie S

  Min grænse går ved vaskepulver med parfume i. Det kunne jeg aldrig finde på at bruge. Det er noget jeg først er begyndt at tænke på efter jeg har fået børn..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Jeg er også overbevist om at når den tid kommer for mig, vil jeg blive endnu mere opmærksom på kemi i produkterne.
   Så handler det ikke længere kun om en selv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Jeg har noget parfume stående men har aldrig brugt det. Der er lidt fprfume i nogle af de cremer jeg bruger og til tider også i balsamen, men det er ikke særlig meget, da duften påvirker mig kraftigt. Jeg bliver ofte helt kvalm af den. Så jeg vil sige, jeg så vidt muligt undgår parfume, men jeg går nok heller aldrig all-in, da jeg ikke altid orker læse ingredienslisten på et produkt, jeg køber. Jeg vælger dog i de fleste tilfælde de produkter, hvor der står uden parfume.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Jeg har allergi, dog ikke parfumeallergi, men er stadig meget opmærksom på parfume i mine cremer, deo, hår-produkter osv.
  Faktisk har jeg lige downloadet Forbrugerrådet Tænk’s nye app og hurtigt afprøvet den: Når jeg skal forsøge mig med nye produkter, som jeg ikke lige kan gennemskue indholdet af, så scanner jeg bare lige stregkoden eller skriver mærkets navn, og finder derved ud af om Tænk har testet produktet og hvad resultatet blev.
  Det er så super smart!!! De har testet en del produkter, men ikke alle. Det er dog muligt at skrive ind til dem og lave en forespørgsel på en test af produktet, som du står med, hvis de da ikke har testet det.

  Jeg forsøger virkelig at gå udenom produkter med homonforstyrrende stoffer og parfume, men tillader mig stadig at gå med parfume – sprøjter det bare kun på tøjet jeg har på.

  Synes det er rigtig fedt at du sætter fokus på emnet Mette 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Jeg har allergi, dog ikke parfumeallergi, men er stadig meget opmærksom på parfume i mine cremer, deo, hår-produkter osv.
  Faktisk har jeg lige downloadet Forbrugerrådet Tænk’s nye app og hurtigt afprøvet den: Når jeg skal forsøge mig med nye produkter, som jeg ikke lige kan gennemskue indholdet af, så scanner jeg bare lige stregkoden eller skriver mærkets navn, og finder derved ud af om Tænk har testet produktet og hvad resultatet blev.
  Det er så super smart!!! De har testet en del produkter, men ikke alle. Det er dog muligt at skrive ind til dem og lave en forespørgsel på en test af produktet, som du står med, hvis de da ikke har testet det.

  Jeg forsøger virkelig at gå udenom produkter med homonforstyrrende stoffer og parfume, men tillader mig stadig at gå med parfume – sprøjter det bare kun på tøjet jeg har på.

  Synes det er rigtig fedt at du sætter fokus på emmet Mette 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Det lyder som en app jeg skal have hentet! Tak for tippet Sanne.
   Rigtig glædelig jul fra mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elena Shatri

  Jeg setter grensen min ved body lotion og make-up, når jeg bruker dette daglig. Håndsåpe også, i og med at vi vasker hendene ofte i løpet av en dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Hansen

  Jeg prøver at holde det på et lavt niveau og undgår det i tøjsæbe og sæbe og cremer jeg bruger hver dag. Men går ikk all in.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Winterskov

  min grænse går til når det drejer sig om mine børn. Ser ingen grund til at udsætte dem for mere kemi end højst nødvendig.
  Synes det er et rigtig godt indlæg Mette og kan vist konstatere at jeg har meget østrogen i kroppen da alle de nævnte “bivirkninger” passer meget godt på mig. Tak for en god blog og glædelig jul til dig og dine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Havde jeg selv børn ville jeg have det på samme måde. Herhjemme er vi som sagt også begyndt at skifte ud i mange produkter. Mit parfumeforbrug er også formindsket betydeligt. I starten tænkte jeg en del over det, da jeg har holdt af parfume. Men i dag har jeg ikke samme behov for at dufte.
   Tak for din kommentar og også glædelig jul til dig Rikke 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Jeg sætter grænsen ved ting jeg bruger dagligt make-up, bodylotion, showergel og meget mere. En mere bizar ting er nok solcreme 🙂
  Super godt indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line skat henningsen

  Jeg sætter Bl.a. grænsen ved håndsæbe. Man vasker hænder så mange gange i løbet af en dag, så det synes jeg ikke der er nogen grund til. 🙂 godt blogindlæg i øvrigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Det giver rigtig god mening! Og tak. 🙂
   Glædelig jul Line

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Udendørs luksus