Onsdag morgen

Om ikke at have sixpack året rundt

At være sund handler ikke kun om at have en sund krop, det handler lige så vel om at have et sundt sind. Vi har alle dage hvor vi kigger i spejlet og er utilfredse, men har du det sådan hver dag er det på tide at stoppe det!

Vi får dagen lang inputs fra sociale medier, om hvordan vi skal og burde se ud. Især kvinder er frygtelige til at sammenligne sig selv med andre. Og jeg gør det også selv.
I perioder bruger jeg det som motivation, men på andre tidspunkter er det enormt demotiverende. Ingen kroppe er ens og uanset hvor hårdt man træner eller hvor sundt man spiser, er det ikke ensbetydende med at man ser ud på en bestemt måde.

For at tage et eksempel vil jeg aldrig få ‘thigh gap’ (mellemrum mellem mine lår).
Heller ikke når jeg i perioder har en meget lav fedtprocent. Min krop er simpelthen ikke konstrueret til det. Mine hofter er smalle og mine ben er placeret tæt på hinanden.

IMG_6923
Top – Victorias Secret, Shorts – American apparel

Billedet i de blå shorts er taget i dag, inden jeg skrev indlægget her. Jeg kiggede i spejlet og tænkte “Det spiller ikke i dag, hvor er mine mavemuller?!” For to måneder siden stod jeg i mit livs bedste form og havde sixpack alle døgnets 24 timer.
Nu sniger den sig frem i ny og næ. Men hey det er HELT okay, det er ikke min intention at rende rundt med så lav fedtprocent hele tiden. Så JO det spiller, skyndte jeg mig at sige til mig selv.

Elsk dig selv og også dine uperfektheder! Jeg hører mange piger snakke om deres fejl. Mon de er klar over hvor meget det påvirker dem? Vær glad for din pakke og fortæl det til dig selv. Det er selvfølgelig okay at have både kort- og langsigtede mål, men husk stadig at være glad for din nuværende pakke. De negative tanker ødelægger det for dig.

Mind dig selv om hvad du er glad for ved dit udseende. Prøv at sige det høj når du står foran spejlet næste gang! De positive ord har en overraskende god effekt på dit sind. Og ja jeg har selv gjort det utallige gange. Man føler sig tosset i starten, men trust me! Det virker.

7 kommentarer

 • Super budskab! Og 100% sandt er det at hjernen og kroppen vil altid prøve at give dig, hvad du beder om! Så hvis du siger du er smuk, vil kroppen arbejde på at gøre dig smukkere, men det samme gælder også omvendt!! POSITIV PSYKOLOGI 😀
  KH Amanda // https://theawayblog.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Dejligt indlæg, det rammer vist bredt… Jeg kæmpet en kamp om at acceptere mig selv. Og har nok sat mig selv for store mål, at jeg ikke træner efter konkurrence og at jeg skal sigte lavere og bare nyde at jeg holder mig sund og i god form, og ikke træne 100% efter udseende…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Belinda

  Hej Mette. TAK! Tak fordi du skriver dette indlæg og viser os din fantastiske krop fra alle sider. Det med “pakken” er et skønt billede af kvindekroppen, -for hvem kan ikke godt lide pakker?!
  Du hjælper til at fitness verden vises fra en sund vinkel. Bliv ved med det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Fantastisk indlæg! Jeg må indrømme, jeg ofte falder i “jagten-på-den-perfekte-krop-fælden”… Selvom jeg træner nærmest dagligt, har jeg ikke sixpack, og det får jeg nok heller ikke (jeg ville da godt prøve, hvordan det føles, hehe). Til gengæld har jeg mellemrummet mellem lårene – og det ville jeg egentlig helst slippe af med, haha! Nå, ville egentlig bare takke for at gøre opmærksom på, at vi skal værdsætte den krop, vi har.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Fedt indlæg smukke. Virkelig godt budskab 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Preach!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Onsdag morgen