Bikini til EM 2015

Mine kosttilskud i offseason

IMG_1322 2IMG_0983 2IMG_1323 2

Mange synes kosttilskud kan være en jungle at finde rundt i. Efterhånden får jeg også flere og flere henvendelser omkring hvilke kosttilskud jeg selv bruger. Dette er dog afhængig af sæsonen. Så her har i mine kosttilskud i offseason.

Morgen
3 x O3 fiskeolie
1 x D3 d-vitamin

Under træning
1 scoop BCAA aminosyre
Efter træning
1 scoop whey protein

Aften
2 x M3 (Magnesium + B6 + Zink)

Lidt yderligere forklaring
O3: Fiskeolie EPA & DHA fedtsyrer bidrager til normal hjertefunktion og hjernefunktion. Desuden har fiskeolie en anti-inflammatoriske effekt, hvilket optimerer restitutionen. Derudover aktiverer fiskeolie også et enzym i leveren der øger fedtforbrændingen.

D3: Solen er en vigtig kilde til d-vitamin, men vitaminet er også tilgængeligt i mad som fed fisk, æg, kød og nogle typer mejeriprodukter. D-vitamin bidrager til immunsystemets normale funktion og vedligeholdelse af tænder og knogler.
Undersøgelser viser at 500.000 danskere er i betydelig underskud af d-vitamin.
Da vitaminet er fedtopløselig, er det vigtigt at få det sammen med fx koldpresset kokosolie, som udgaven fra Purepharma.

Aminosyre: Træner du hårdt, kan du risikere at komme i en katabolsk (muskelnedbrydende tilstand). Derfor er BCAA et essentiel kosttilskud da det optages hurtigt. Med aminosyrer optimerer du din muskelopbygning og restitution under træning, med en høj dosis af forgrenede aminosyrer.

Whey protein: Et essentielt kosttilskud efter styrketræning. Whey protein har en høj biologisk værdi og indeholder en stor mængde (leucin, isoleucin og valin), hvilke er vigtige for optimal muskelrestitution efter træning.

M3: Magnesium og vitamin B6 bidrager til at mindske træthed og udmattelse. Derudover bidrager det til et normalt energistofskifte. Zink bidrager til et normalt syre-base-stofskifte samt normal omsætning af fedt, kulhydrater og protein.

Selvom ovenstående er mine basic, kan det allerede virke som en del. I hvert fald for nybegyndere.
Én ting er dog vigtigt at huske. Intet kosttilskud giver dig resultater, medmindre du har styr på din kost og træning!
Det sker ofte at jeg får henvendelser fra folk der spørger “Hvilket kosttilskud skal jeg købe, hvis jeg vil tabe mig?” Svaret er “Intet!” vægttab er ikke raketvidenskab, i bund og grund handler det om plus og minus. Hvad du spiser og hvad du forbrænder. En pille vil aldrig kunne gøre underværker. Så få styr på de vigtige ting før du bruger løs af dine penge.

Inden længe påbegynder min diæt, hvor der bliver suppleret med andre kosttilskud.  Hvis i kunne tænke jer det, skriver jeg selvfølgelig gerne om disse og deres effekt.

 

7 kommentarer

 • Daniel

  Er der en grund til du bruger XTend og fx. ikke Amino X? Eller er det bare en smagssag?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Xtend har altid været min favorit. Af den simple årsag at jeg synes det smager bedst 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Hej Mette 🙂
  Fedt indlæg! Skal lige høre dig om noget.. Må man gerne som pige tage kreatin som kosttilskud? Har nemlig hørt forskellige ting iform af mange bivirkninger for piger ved brug af kreatin. Så er lidt forvirret.
  Mvh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hej Maiken,
   Jeg bruger faktisk også selv kreatin i øjeblikket.
   Kreatin er det eneste kosttilskud, hvor det er videnskabeligt bevist, at det virker på opbygning af muskelmasse.

   Nogle diskuterer hvor vidt man ophober væske i kroppen ved indtag af kreatin, men det har jeg aldrig oplevet.
   Jeg bruger kreatin fra gymnordic.com (et mærke som hedder concret) det fåes i både sure og friske varianter.
   Når jeg har forsøgt mig med andre mærker, er jeg altid blevet skuffet. Ovenstående mærke er det eneste jeg har prøvet, som ikke føles som at få sand eller kvaste piller i munden. Forstår du?

   Jeg kan ikke se hvorfor man som kvinde ikke skulle bruge kreatin. Med mindre du ikke har et ønske om at få mere muskelmasse i hvert fald.

   De bedste hilsner
   Mette

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt indlæg med en lækker oversigt! Tager stort set det samme som dig, men altid virkelig lækkert at læse med hvad andre gør og især når de har din erfaring! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Super fedt indlæg 🙂 vil meget gerne høre hvad du tager under din diet og hva det gør 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Dejligt med feedback tanja! Jeg lover der kommer en update på kosttilskud uder diæt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Bikini til EM 2015