Mine Adidas favoritter

Min vægt efter fødslen

IMG_3290
9 dage efter fødslen, besluttede jeg mig for at veje mig. Jeg har ikke på noget tidspunkt, haft en forventning om hvad jeg ville komme til at veje under graviditeten, og heller ikke hvad min vægt efter fødslen ville være. Jeg har haft en ønske om at holde mig aktiv, og holde min form ved lige så vidt muligt. Når man er gravid så vokser kroppen bare derud af, og derfor har det været en fantastisk følelse at holde sig i gang. Min vægt under graviditeten har jeg fulgt ved at veje mig i ny og næ. Man bliver jo også vejet hos lægen og får fortalt, at man kan forvente at tage mellem 10-15 kg på. Sidst i graviditeten fortalte jeg min veninde, at jeg nu vejede 10 kg mere. Det synes hun var helt vildt, altså vildt meget! Jeg måtte så fortælle hende, at man jo tager mere end de 3,5 kg baby på 😉 Både livmoderen, ekstra blod, moderkage, bryster, væskeophobninger, fostervand og lidt fedtdepoter til amning vejer jo også.
Før jeg blev gravid vejede jeg 60 kg. Sidst jeg vejede mig som gravid stod vægten på 70 kg. Det var godt nok nogle uger før jeg fødte, så mon ikke min endelige kampvægt var højere.

9 dage efter fødslen, hoppede jeg som sagt på vægten. Jeg må indrømme jeg var en smule spændt, selvom jeg ikke går synderligt op i min vægt, efter jeg begyndte at styrketræne. Efter 9 måneders graviditet, bule på mavsen og væske i kroppen, synes jeg alligevel det var spændende at se, om jeg var i nærheden af min start vægt. Badevægten sagde 59,0 kilo lige ud, et kilo mindre end for 9 måneder siden. Nu skal man jo passe med at rose sig selv, men jeg blev altså en anelse glad. Mest fordi det bekræfter mig i at træningen har båret frugt på rigtig mange måder. Og så er det bare fedt at jeg ikke skal kæmpe med overflødige kilo, nu når baby A er første prioritet. Jeg har mistet noget muskelmasse, da jeg ikke har kunne træne lige så tungt som tidligere. Så når kroppen er helt klar, skal der bygges lidt styrke op igen. Især mine baller skal have en omgang, der er i hvert fald forsvundet noget fylde 😉

25 kommentarer

 • Christina

  Ja det er utroligt så hurtigt man kan tabe sig efter en graviditet. Nu er jeg på ingen måde så veltrænet som dig, men jeg tabte mine 19 kg efter min tvillingegraviditet på 19 dage. Jeg var meget forbavset, havde jo ikke gjort andet end at amme😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Ja det er godt nok fascinerende! Næsten uvirkeligt når det kan gå så stærkt, man kan næsten ikke følge med 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Wow så flot. Du er en stor inspiration! Jeg er virkelig imponeret og dine præsentationer. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SEEEEEEJT!!!!!! Det er så pisse godt, at du har holdt træningen ved lige. Det gavner bare på alle punkter 🙂 Det kan jeg så sidde og slå mig i hovedet over, nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Åh tak smukke Emma Kathrine!! Jeg tillod mig også at danse en lille sejrsdans ude på badeværelset! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • FÅÅÅÅCK hvor er det bare skide sejt! Det viser bare at træning under graviditeten altså betaler sig i den lange bane selvom man under graviditeten fortsat vil tage på. Det kan du altså godt være lidt stolt af 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   TUSINDE TAK! Du er da herlig Cecilie. Jeg blev altså også ret glad da jeg så tallet på vægten 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agnes

  Tillykke med jeres lille pige. Jeg nyder at følge dine indlæg. Jeg håber, du vil skrive lidt om træning efter en fødsel (hvilke øvelser kan man starte med, hvad skal man passe på med osv.).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Det kan du tro jeg vil. Der kommer et indlæg i løbet af ugen 🙂
   Og tusinde tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Super sejt at du har kunnet holde vægten! Og stort tillykke med den lille 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Aaby

  Tillykke med din lille og dejligt at du er godt tilpas med dig selv og din krops måde at komme gennem graviditeten på. Jeg bliver bare lidt provokeret af at det lyder som om du gør det til en succes ikke at tage på. Men kroppen tager jo på for at gøre dig i stand til at amme. Jeg har også nået min gamle vægt nu. Min datter er 6 mdr og jeg tror ikke min krop ville have kunne er ære hende hvis alle kalorierne skulle indtages og omdannes dag til dag fra maden.
  Det er så vildt et arbejde for en krop at bygge et lille menneske op.

  Alt det bedste til jer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Tak skal du have Stine. Det er skam ikke min hensigt at provokere.
   Jeg har trænet rigtig meget under min graviditet og er også ved at skrive en bog om træning for gravide. Det største formål med træningen, har været at give mit barn de bedste vilkår, dernæst at undgå bækkenløsning og andre gener samt komplikationer. Men når nu jeg har brugt adskillige timer i træningscenteret, så gør det mig også glad at vægten nu ikke siger 7-8 kg plus.
   Som jeg skrev har jeg mistet lidt muskelmasse (det kan ses, kan vise nogle billeder af det i et andet indlæg) Eftersom muskler vejer mere end fedt, vil jeg også vove at påstå at min fedtprocent er en anelse højere nu end da jeg blev gravid. Derfor er jeg slet ikke bange for at der ikke er depoter til amning. Sundhedsplejersken har netop været forbi 2. gang og vores lille pige har fart på. Hun vejer en smule mere end gennemsnittet for hendes kurve. Så alt i alt er jeg super glad for mit forløb som gravid, og status på min krop i øjeblikket. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse

  Hej Mette 😊 jeg følger med i dine indlæg hver eneste dag og du er super indspirende … jeg er selv mor til en søn på 8 mrd 😌 når du nu skrev om vægt efter fødsel,. Tog jeg en del kilo på selv, gikk fra 64 til 83 lige inden jeg fødte og vejer nu 60 kg er en 171,5 .. jeg træner omkring 3-4 gange i uken og skal være med i Oslo halvmaraton til sep 💪 (bor i oslo) kom bare til at tænke på din højde.. ?? Ved godt man ikke skal samlinge sig selv med andre, men kan nu ikke helt lad være med at drømme om at få din krop😉 og kæmpe tillykke med din nye tittel..❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hej Sisse. Dejligt du følger med herinde, det er jeg glad for!
   Og tillykke med din søn på 8 mdr, selvom det er ved at være lidt tid siden. 🙂
   Sejt du skal løbe halvmaraton i september. Jeg elsker også at løbe, men har aldrig formået at løbe så langt!!
   Jeg er 163 cm høj. Har altid drømt om at være lidt højere, men sådan blev det ikke 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica Levå

  Hold nu op hvor er du en kæmpe inspiration Mette (hører du sikkert tit😝) men du virker så dejlig jordnær og som en fighter uden lige. Det glæder dig rigtig meget med din nye titel som mor😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Tusinde tak, jeg elsker at jeg nu kan kalde mig mor. Man kan jo ikke lade være med at være lidt stolt af sådan en titel 🙂 hehe.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linea

  Det er sgu sejt! Jeg ville ønske, jeg havde trænet lidt inder graviditeten. Endte med at tage 19 kg på, og de syv sidder der stadig. De er SÅ svære at tabe. Dels fordi min krop (og stofskifte?) har ændret sig efter fødslen, dels fordi man ikke har så meget tid til at prioritere træning, når man først har en lille ny.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Tak skal du have Linea. Jeg synes også jeg har givet den en skalle med træningen 😉
   Jeg har netop hørt fra andre mødre, at de er svære at smide de ekstra kilo. Så tænker også det er okay at være glad, nu når man gerne vil prioritere vore nyfødte pige 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hvor er du bare sej, smuk, ærlig og meget inspirerende :)!
  Hvornår udkommer din bog?
  Og stort tillykke med din titel som mor. Det klæder dig!
  Jeg er selv i 17 uge og følger dagligt med i dine opdateringer 👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Af hjertet tak Maria! Din kommentar betyder mere end du aner 🙂 <3
   Bogen skulle gerne udkomme til efteråret. Glæder mig som en gal til at få den i boghandlen.
   Kæmpe tillykke med graviditeten, ønsker dig alt det bedste!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ninna

  Super fedt Mette.
  Jeg vejede selv 59 kg før graviditeten, men var ikke særligt fysisk aktiv under graviditeten, kom mig dog kun 13 kg, og har nu ca. 3 kg tilbage. Selvom det ikke er meget, så har det alligevel betydning for ens tøj. 😉 så jeg glæder mig til at få ok til at starte træningen i næste uge når jeg har været til 8 ugers undersøgelse, 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Ja det er simpelthen så rart at vende tilbage til ens normale tøj igen. Jeg er sikker på du smider de 3 kg i en fart, når du får taget hul på træningen igen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Asta Louise

  Hvor er det sejt, at du har kunne opretholde din træning under hele graviditeten – du er virkelig en inspiration 🙂

  Hvor er den fine kjole du har på, fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Tusinde tak skal du have <3
   Kjolen er fra H&M, købte den i Malmö for nogle uger siden. Den findes også i grå 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Mine Adidas favoritter