Blogger aften på KÖD

Lækre pølsehorn med rugmel

Lasse er VILD med pølsehorn, sådan for alvor. Så igår aftes bagte jeg en portion, som vi kan tage med på fødestuen når dagen kommer. Så er jeg da sikker på, at han husker at få noget mad når hele cirkuset går igang. Der er selvfølgelig mad på hospitalet, men tænkte det var rart med lidt hapsere hjemmefra. De lækre pølsehorn med rugmel blev selvfølgelig smagstestet og godkendt igår, inden de resterende kom i fryseren. I stedet for udelukkende at anvende hvedemel, har jeg suppleret med rugmel som man også bruger til rugbrød. Rugmel hæver dog ikke helt så godt, derfor er der også brugt hvedemel for at give lidt volumen på mine pølsehorn.

Pølsehorn
1 dl mælk
50 g gær
1 dl skyr
280 g hvedemel
120 g rugmel
1,5 tsk salt
0,5 spsk sukrin
1 dl olivenolie
10 pølser
1 Æg, Ketchup, tomatpure, sesamfrø eller solsikkekerner

1. Mælken lunes i en gryde og gæren tilsættes
2. Mælk, gær, skyr, olie, sukrin og salt blandes i en skål og røres sammen. Melet tilsættes herefter lidt af gangen.
3. Ælt dejen og lad den hæve i en skål med et viskestykke over i 60 minutter
4. Dejen rulles til en stor cirkel og skæres i tyve trekanter
5. Smør dejen med en blanding af ketchup (urtekram er god!) og tomatpure
6. Pølserne skæres i to, så de passer til trekanterne. Rul dejen om pølserne
7. Lad pølsehornene efterhæve i 30 minutter, hvorefter de pensles med æg og drysses med sesamfrø eller solsikkekerner
8. Bages ved 225 grader varmluft i 15 minutter

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Blogger aften på KÖD