Favorite sneakers

Influenza hurtigt væk!

IMG_3625IMG_3623 IMG_3624
De sidste to dage har jeg været forkølet. I dag har jeg også fået en omgang ondt i halsen og hovedpine. Planen var at jeg skulle orde nogle praktiske praktiske ting og træne, men min erfaring siger mig at jeg må smide håndklædet i ringen og slappe af. I hvert fald hvis jeg vil have det bedre imorgen.

Når jeg kan mærke der er influenza på vej, nytter det ikke noget at svede det væk med en løbetur eller en omgang styrketræning. Kroppen arbejder i forvejen på højtryk for at gøre mig rask, så træning og efterfølgende restitution giver den endnu mere at arbejde med.

Når jeg er ramt af influenza mister jeg typisk min appetit.
Vil jeg hurtigt ovenpå igen er jeg alligvel nød til at spise meget og sundt. Jeg har mest lyst til en omgang bland selv slik, men alle butikker holder lukket om søndagen i Norge. Så i stedet har jeg lavet mig en omgang proteinpandekager (opskrift her). Og så spiser jeg selvfølgelig alle mine normalte måltider og mellemmåltider også. Det nytter ikke noget at give kroppen junk eller ingenting, når jeg hurtigt vil på dupperne igen.

Året rundt spiser jeg D-vitamin. Bor man i skandinavien er man typisk i underskud, da vi ikke får lige så meget sol som landene længere syd på. Når jeg mærker der er forkølelse eller influenza på vej tredobler jeg min dosis, da D-vitamin styrker immunforsvaret.

Dagen er indtil videre gået med at ligge på sofaen, gå nogle ture med vores hund og så har jeg set videoer på youtube om contour. Min søster introducerede mig for contour op til hendes bryllup. Siden da har jeg brugt et pudder sæt fra smashbox, men har nu set mig varm på et flydende contoursæt fra Anastasia.
Glæder mig til at afprøve det og har fundet en super video med Kandee Johnson til at hjælpe mig på vej. I kan se den her

Pssst.. har lige set at der er 20% på alt Nike her resten af dagen.

4 kommentarer

 • Louise

  Hej Mette. Jeg har stor respekt for dig som træner og hvad du har opnået som atlet. Derfor bliver jeg altså lidt ærgelig når du skriver noget du intet ved om og ikke engang tjekker dine fakta ved en simpel google søgning. Influenza kan man slet ikke få endnu. Det er en epidemi der normalt kommer i dec-marts. Det eneste man kan gøre for at forebygge er at vaske hænder og nyse i en serviet, samt vaccination. Ikke d-vitamin, heller ikke søvn, desværre. Man KAN simpelthen ikke få influenza nu (og sygdommen, som er ret alvorlig, varer normalt 2-3 uger – ikke 1-2 dage!!). Du kan selv tjekke fakta fx her: https://sundhedsstyrelsen.dk/da/sundhed/smitsomme-sygdomme/influenza
  Jeg håber at du fremover holder dig til at blogge om alt det du ved så meget om, for det elsker jeg at læse om. Men bliver lidt bekymret når folk udtaler sig om ting de intet ved om. Det ødelægger altså en smule troværdighed. Håber at du tager denne kommentar som positiv kritik, for vil gerne lære mere af det du rent faktisk er virkelig god til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hej Louise 🙂
   Selvfølgelig kan jeg tage din kritik konstruktivt. Det er blot skønt når folk giver feedback, både på den ene og den anden måde.
   Hvor jeg kommer fra er jeg vokset op med at vi kalder det influenza, når man har koldsved, feber, hovedpine, forkølelse, ondt i kroppen og halsen. Rent faktisk var jeg overhovedet ikke klar over de fakta du skriver i din kommentar. Mon du har et bud på hvad man kalder ovenstående, når det ikke er influenza?
   Uanset så tager jeg hellere end gerne din kommentar til mig! 🙂
   Mine læsere skal dog huske at alt jeg skriver på bloggen, er personlige erfaringer og jeg tror de fleste ved at jeg ikke uddannet inden for medicin.
   De ting jeg skriver er altid mine egne holdinger, tanker, oplevelser osv.
   Håber du fortsat har lyst til at læse med.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bedste tip er: SØVN og afslapning med gode film under dynen.
  Og så skal du drikke en masse vitaminte, eller hjemmelavet ingefær/citron-te hvor du skærer frisk ingefær(øko) i stykker og citron(øko) i skiver og hælder kogende vand på, så du får en super lækker te hvor du kan tilføje honning hvis den også er gal med halsen :67: . God bedring :blush:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Tusinde tak Elisabeth! Tager imod tips med kyshånd 🙂
   Det lyder som en ret lækker the, måske den også skal drikkes når jeg er frisk 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Favorite sneakers