Grøntsagspasta med Laks

Højgravid fitnessblogger vil styrketræne til dagen før fødslen

IMG_2517
Adidas sportsbh, Hummel tights
Jyllands-Posten har fornyligt været forbi, til et videointerview omkring træning under graviditet. Som i ved holder jeg mig så aktiv som overhovedet muligt under min graviditet. Jeg er overbevist om at det har gjort min graviditet så ‘nem’ som den har været indtil nu. Desværre hersker der stadig en masse myter om træning når man er gravid, som jeg håber min kommende bog og ikke mindst videointerviewet med Jyllands-Posten kan være med til at sætte fokus på og måske aflive. Det er selvfølgelig individuelt hvilket niveau man som gravid kan og skal træne på, men det er aldrig for sent at komme igang. Det forholder sig jo heller ikke sådan, at man skal løbe 10km eller løfte de tungeste vægte i centeret, hvis man er helt grøn og gerne vil igang med at træne. Sådan er det jo ikke engang når du ikke er gravid. På JP’s facebookside har det skabt stor debat, hvilket kun bekræfter mig i at det er nogle sejlivede myter, og en opfattelse der er svær at ændre på. Også selvom sundhedsstyrelsen anbefaler gravide at træne, minimum 30 minutter om dagen. Nu glæder jeg mig endnu mere til min bog udkommer. Bogen er som før nævnt lavet med en jordmoder og fysioterapeut/osteopat på sidelinjen, så forhåbentlig kan den være med til at skabe tryghed på området. Efter min mening mangler der i hvert fald info på området. Har i lyst til at se videointerviewet med mig her Højgravid fitnessblogger vil styrketræne til dagen før fødslen

8 kommentarer

 • Liv

  Det er super fint at træne når man er gravid.
  Ville ønske jeg selv kunne forsætte, men når man som mig ikke kan holde mad unødig og kaster alt op man kommer i nærheden af, tja så er træning det sidste man har lyst til.
  Denne gang venter jeg tvillinger og ved slet ikke om jeg kommer til at kunne træne under denne graviditet.
  Pt er jeg nærmes sengeliggende

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   For mit vedkommende hjalp det heldigvis at træne når jeg havde kvalme og opkast. Selvfølgelig ikke på fuld gas, for så kom det altså op. 😀 Men sådan stille og roligt. Nogle dage tog det bare toppen af det, andre dage gik det helt væk. Ellers var en gåtur i frisk luft helt fantastisk. Tillykke med tvillingerne Liv, jeg håber du får en god graviditet og at kvalmen forsvinder igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Corinna

  Rigtig godt interview! Og stærkt at du forsætter træningen på ‘trods af graviditeten’, for selvfølgelig skal man forsætte sine vanelige træninger, så længe kroppen ikke siger fra 🙂 Glæder mig til at se den bog du kommer ud med – dejligt du vil sætte fokus på træning under graviditet!
  @corinnam

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Tusinde tak Corinna! For mig har det været helt naturligt at fortsætte, jeg kan slet ikke forestille mig at skulle være inaktiv i 9 måneder.
   Forhåbentlig kan bogen også motivere kvinder der ikke har trænet så meget, eller aldrig har trænet til at komme igang under graviditeten. Især hvis de får øjnene op for hvor mange fordele der er ved det. Både for mor og baby. 🙂
   Rigtig god lørdag <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Hvor har du købt de hummel tights? Har kigget efter dem overalt, og kan ikke finde dem nogen steder! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hej Lea,
   Jeg har netop opdateret indlægget med et direkte link til mine tights. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Sådan! 💪 Glæder mig til at læse din bog (ved næste graviditet). Jeg løb og styrketrænede også indtil dagen før jeg fødte i marts, og jeg havde en FANTASTISK og nem graviditet og fødsel 😊🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Jeg hører praktisk talt kun gode oplevelser fra gravide der træner under graviditeten! Det er så skønt! Håber der kommer større fokus på det i fremtiden, så vi er flere der kan have en lige så skøn graviditet. Min har so far også været helt fantastisk, de gener jeg har er virkelig minimale og jeg føler mig stadig stærk og i god form, hvilket er dejligt både for krop og sind. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Grøntsagspasta med Laks