Styrken sidder i håret

Grillet andebryst med rødkålssalat

Annonce for Lidl
Der skal ikke lægges skjul på, at jeg efterhånden er en halvpresset højgravid kvinde. Min krop synes maven er drøn tung, hvilket jeg mærker i lænd, ryg og fødder. Så det der med at stå i køkkenet i timevis, det må vente til næste år. Ikke desto mindre skal julen jo fejres, og i år synes jeg endda at den er ekstra magisk, med en lillebro der kommer én af decemberdagene. Så julemad skal der på bordet, og i denne omgang fra Lidl, som har opfordret mig til at dele en juleopskrift.
Lasse og jeg holdt forleden vores egen lille julemiddag. Bare os to i køkkenet, og lidt alene tid inden vi bliver fire. Her stod menuen på varer fra Lidl’s deluxe sortiment, hvor man virkelig får jul for klejnerne. Faktisk havde jeg lidt svært ved at begrænset mig, for Lidl butikken har utrolig mange fine julevarer. Så udover den planlagte menu, kom jeg også hjem med varm chokolade, chokoladekugler og karamel fudge, nødder, tiramisu, lidt julepynt og rødvinsgløg. Sidst nævnte for Lasses skyld, for alkohol må for mit vedkommende vente lidt endnu. Men faktisk kan jeg knytte en sjov histore til den varme juledrik. For da jeg var gravid med Amilia besøgte vi et vennepar der bød på gløg. Jeg tog hjerteligt imod, imens Lasse kiggede på mig med meget strenge øjne. Vi havde endnu ikke fortalt at jeg var gravid, og samtidig var jeg ikke klar over at der var alkohol i. I skulle have set ham i hovedet, det var virkelig morsomt hvilke grimasser han kunne skære, da jeg ville til at drikke af glasset.

Lasses deluxe jule and
Andebrystet tages op fra frys, nogle timer inden anvendelse. Herefter skæres nogle overfladiske snit i fedtet, som gnides godt ind i salt. Andebrystet grilles i 15 minutter på siden med fedt, og herefter 5-10 minutter på den anden side. Anrettes på et fad ovenpå varm rødkål, og skæres i mindre skiver.

Mettes rødkålssalat
Opskriften kan jeg ikke prale af, den er nemlig tyvstjålet fra min ældste søster, som forleden lavede den til hendes fødselsdag. Men god det var den. Ingredienserne angivet nedenfor er til to personer, jeg lavede dog en dobbelt portion da vi fik det igen til aften.

1/4 rødkål
2 æbler
1 granatæble
3 mandariner
2 håndfulde valnødder
1 spsk honning
2 spsk balsamico
3 spsk oliveolie

Rødkålen snittes fint. Æblet skæres i tern og granatæblekernerne fjernes fra skallen. Pil mandarinerne og del dem i både. Bland herefter ingredienserne sammen.
Dressingen blandes af honning, balsamico, olivenolie og salt/peber.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Styrken sidder i håret