Tortilla frokost

Graviditeten før og efter billeder

Graviditeten før og efter billeder
Kvindekroppen er for vild! Først og fremmest er jeg imponeret over, hvordan den kan skabe liv. Dernæst synes jeg det er helt utroligt hvordan den udvikler sig i løbet af 9 måneder og i tiden efter. Billedet til venstre er taget 6 dage før Amilia blev født.Billedet til højre er taget i lørdags på hendes 4 ugers ‘fødselsdag’. Beklager billedekvaliteten, det er taget i dårlig belysning med min iphone. Ud fra billederne tror jeg godt i kan følge mig i, at det er surrealistisk at man for fire uger siden havde en kæmpe mave, og nu er den pludselig væk! Jeg er imponeret over min krops formåen, og at jeg er gået igennem graviditeten uden gener og uden at få strækmærker. Jeg er klar over at sidstnævnte er genetisk, men er også overbevist om at livsstil, kost og motion har indflydelse.

Maven strutter ikke mere, væsken er forsvundet fra kroppen og alt i alt er min krop ved at finde sig selv igen.
Det forholder sig ikke sådan, at jeg efter fødslen har brugt 5 timer om dagen på at træne, eller har sultet mig selv. Tværtimod har jeg trænet mindre end jeg gjorde sidst i graviditeten og spist mere. Jeg er overbevist om at det liv man lever under graviditeten, gavner kroppen efter fødslen. Når jeg kigger på kvinder i min omgangskreds, som også har været aktive under graviditeten ser jeg tydeligvis en tendens. Og bare rolig, jeg har masser af mælk til vores lille pige! Også selvom min vægt stort set siger det samme som før. Der var en læser der kommenterede i et tidligere blogindlæg, at der jo også skulle være fedtdepoter til amning – det har jeg skam også. Nedenfor til venstre er et billede fra dagen, hvor vi fandt ud af at jeg var gravid. Og til højre et billede fra i lørdags.
Graviditeten før og efter billeder

20 kommentarer

 • simone

  Sååå sejt, og mega nice body 🙂 Hvornår udkommer din bog?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Den udkommer til Oktober 🙂 Og mange tak

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  jeg synes du ser fantastisk ud! det er vildt du er gået igennem graviditeten uden gener og har kunnet træne helt indtil du fødte. Stor respekt herfra. Jeg kunne ikke, kvalme med opkast fra uge 6 og slem bækkenløsning, vand i kroppen mm. Men jeg var igang et par uger efter jeg havde født.
  Er sikker på at når mor har det godt, så har baby det også godt 🙂
  Ville ønske jeg havde haft din bog i min graviditet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Mange tusinde tak Marie! Sikke en omgang, som sagt er det jo meget forskelligt hvordan kroppe håndterer graviditet.
   Alligevel sejt du kom igang igen et par uger efter! 🙂 Bogen er lige på trapperne, så bliver der en næste gang så får du muligheden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Vildt inspirerende! Jeg glæder mig til at din bog udkommer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Det ER fantastisk hvad kroppen kan – og fantastisk spændende at se hvordan maven og kroppen langsom genfinder sig selv i dagene efter. Og hvor ser du fantastisk (sund) ud! Meget motiverende😃Jeg har selv født for 11 uger siden og var meget i tvivl om træning under graviditet – er vildt motiveret for at genfinde min form igen – OG holde den ved lige ved næste graviditet uden bekymringer. Godt din bog bliver færdig til den tid!😃 Tak for fed indblik i din træning, krop og graviditet👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Selv tak Mette og stort tillykke med baby 🙂
   Dejligt at høre at motivationen er der til at komme i form igen. Det gode er jo at man kan lave en masse øvelser med baby 😀
   Bogen er lige om hjørnet!! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Godt arbejde både af dig og din krop!

  Til Julie og Sara,
  husk at mettes blog primært er en fitness/livsstil blog – derfor er dette “relevant” for bloggens tema. Da Mette jo arbejder med krop og sundhed og træning giver det da mening at hun deler sine tanker om hvordan hendes livsstil kan have påvirket graviditet og efter-fødsel. Og hvordan hun (ligesom mange andre med en meget aktiv livsstil) hurtigt kommer sig oven på en fødsel og graviditet.

  Bare at man lige husker hvilken blog man kommenterer “negativt” på, alt efter hvad bloggerens fokus er..
  Vh Katja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Det er en flot krop, som du har efter din fødsel også. Men tænker om du også ville have lagt billede op, hvis din krop var præget af strækmærker, hænge hud Osv.? Ikke alting er en kvindekrop jo herre over under og efter en fødsel. Men dejligt for dig med et flot resultat her efter fødslen og tillykke med din datter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Nu er jeg ved at skrive en bog om træning for gravide, så uanset hvordan min krop havde set ud var der kommet billeder af det. 🙂
   Det handler ikke om at vise en flad mave. Det handler om min overbevisning om at kroppen har nemmere ved at finde sig selv igen, når man holder sig igang under graviditeten. Kroppe er forskellige, men jeg tror på at man kan gøre sit til for at hjælpe den på vej. Og så er jeg simpelthen dybt fascineret af kvindekroppen.
   Og tusinde tak! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Det var slet heller ikke ment som negativt. Det er et flot resultat og virkelig godt gået 👍😊 og ja det kan og er til inspiration for andre kommende mødre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Mange tak Sara 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Du er smuk👌🏻 Hårdt arbejde betaler sig. Ville ønske at jeg så sådan ud. Men jeg havde ikke så nem en graviditet. Men tror helt sikkert at jeg havde haft det nemmere nu hvis jeg havde holdt min træning ved lige. Og tillykke med din smukke datter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Tusinde tak Maria <3 Jeg håber du får mulighed for træning næste gang. Hvis der altså er planer om en graviditet mere 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Det er fantastisk hvad kroppen kan, jeg forstår bare ikke hvorfor det er blevet en trend at vise hvor hurtigt man er tilbage i form og hvor lang tid efter ens man er “normal” flad igen. Hvorfor er det så vigtigt at vise ? Hvorfor handle det om det? og ikke så meget andet! Jeg dømme ikke nogen her men undre mig bare over normen af kvinde der har født som kort efter skal vise hvordan deres mave ser ud?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Jeg opfatter det ikke som en trend, hvor det gælder om at komme tilbage i form hurtigst muligt. Tværtimod handler det om at flere og flere gravide vælger at træne, hvilket har en masse gavnlige effekter både for mor og barn. Der er mindre risiko for bækkenløsning, graviditetssukkersyge, svangerskabsforgiftning, for tidlig fødsel. Barnet får gode vilkår i livmoderen og fødslen er typisk gennemført med færre komplikationer. At min krop så ovenikøbet hurtigt finder sig selv igen, dokumenterer jeg gerne med billeder, da jeg tror de fleste gravide har et ønske om at komme i nogenlunde form igen. Det handler i bund og grund om at jeg er fortaler for en aktiv graviditet, og at jeg er fascineret over hvad kvindekroppen kan præstere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lady Di

  Du er ganske enkelt for vild !!!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Tortilla frokost