Min morgen rutine

Græske Frikadeller med Tzatziki og Bønnefritter

IMG_1263IMG_1257 IMG_1259
Har du endnu ikke besluttet hvad menuen skal stå i aften, kan jeg anbefale græske frikadeller med tzatziki og bønnefritter. Retten smager skønt og tager ikke lang tid at tilberede. Desuden er indholdet af kulhydrat lavt. Herhjemme er vi ikke forskrækkede for kulhydrater, men vi ønsker heller ikke at samtlige måltider skal være spækket med dem. På dage hvor jeg træner, spiser jeg typisk flere og på hviledage typisk færre. Det fungerer godt for mig!
Start gerne med bønnefritterne, så tzatzikien og til sidst de græske frikadeller. Rækkefølgen er bedre end omvendt, da bønnefritterne skal have 30-40 minutter i ovnen og kan passe sig selv.

Bønnefritter
400 g grønne bønner
Olivenolie
Salt
Paprika

Fremgangsmåde
1. Ovnen tændes på 200 grader.
2. Fordel bønnerne på en bageplade med bagepapir
3. Hæld lidt olie, salt og paprika over bønnerne
4. Sættes i ovnen i 30-40 minutter, til de bliver sprøde

 Tzatziki
2 agurker
2,5 dl græsk yoghurt
2-3 fed hvidløg
Salt

Fremgangsmåde
1. De to agurker rives på et rivejern
2. Agurken blandes med de resterende ingredienser i en skål

Græskefrikadeller
500 g oksekød (eller 250 g oksekød og 250 g kalvekød)
1 stort løg
4-5 fed hvidløg
1 bundt hakket persille
En håndfuld hakket mynte (kan undlades)
1/2 citron (kan undlades)
30 g havregryn
Salt/peber
Evt. lidt mælk

Fremgangsmåde
1. Alle ingredienserne blandes i en skål
2. Tilsæt lidt mælk, hvis konsistensen er meget fast ca 1/2-1 dl
3. Form kødbollerne og steg dem i økologisk smør på en pande

   

2 kommentarer

  • Christina

    Ser virkelig lækkert ud. Bruger du bønner fra frost eller friske bønner?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette Lyngholm

      I denne omgang blev det friske bønner. Men du kan sagtens bruge bønner fra frost, jeg plejer at give dem ca. samme tid i ovnen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Min morgen rutine