Speed chute pro

Garmin Fenix 5 S

img_6631Min nye træningsbuddy, Garmin Fenix 5 S og jeg har nu trænet sammen i snart to måneder. Så jeg tænkte det var på tide at introducere ‘hende’ for jer.
Vi kan vist godt blive enige om at hun er en flot og feminin dame, især sammenlignet med det resterende sortiment af garmin ure. Udstrålingen på netop dette ur, er af en helt anden kaliber. Og fordi hun er fremstillet i Sapphire Rose/Gold, så får hun også en del opmærksomhed når hun sidder på min arm.

img_6632
Det er sket op til flere gange, at folk spørger nysgerrigt ind til uret når jeg træner. Og det kan man ikke fortænke dem i, for det skiller sig ret meget ud udseendesmæssigt. I min optik kan uret jo også bruges til hverdag, fordi det ikke skriger langt væk af at være et træningsur. Uret er lige blevet sat 900,- kroner ned og kun nu købes for 4.999,- lige her på løbeshop, som er eneste forhandler af produktet.

img_6638
Der er lidt forskellige funktioner jeg vil fortælle jer om. Især skridttælleren er jeg glad for. Mit mål er 10.000 skridt om dagen, og uden uret her må jeg nok indrømme at jeg ville gå mindre på nogle dage. Mine dage er meget forskellige, hvis vi ser bort fra min styrketræning så kan jeg enten være på farten i bil, sidde på kontoret hele dagen eller være udenfor og bevæge mig. De 10.000 skridt kan derfor nogle gang være noget der skal stræbes efter at nå, hvis bagdelen er parkeret for længe af gangen.

img_6636
Uret besidder derudover puls i håndleddet, er produceret til at du kan svømme med det, spille golf eller styretræne med det. Det fortæller hvor længe jeg skal restituere efter hvert træningspas, der er GPS, intervalfunktion, smart notifications (du kan læse sms’er, instagram beskeder osv på uret), kalorieberegner og meget meget mere.

Og et lille finurligt men fantastisk påfund, som jeg er ret sikker på at i er vilde med – er at hvis man får smidt sin telefon et sted hvor man ikke kan finde den, så kan man gennem uret få telefonen til at bippe højt og kalde på dig. Samtidig kigger du på displayet som viser en slags ‘tampen brænder funktion’, så når du nærmer dig telefonen kommer der flere og flere grønne streger. Går du modsat den forkerte vej, så kommer der flere røde streger. Det har allerede reddet mig op til flere gange 😉

   

12 kommentarer

 • Christina Østergaard

  Hej. Flot ur. Har lige købt et. Men holder et farvet, hvid er jo lidt sart?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Det hader farven ja. Mit er stadig helt hvidt og har haft det i over et år tror jeg.
   Det kan vaskes hvis det bliver lidt snavset 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • julie christiansen

  Hej Mette.
  Er altid glad for at fælge din blog.
  Kan du anbefale et ur ala det her, men hvor der er integreret musik enhed, så man ikke behøver mobil med? 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hej Julie,
   Dejligt du følger med og er glad for det – tak 🙂
   Jeg er kun bekendt med dette ur og et Fitbit blaze, begge har music Control men man skal have telefonen i nærheden.
   Håber du findet et ur hvor du kan undvære telefonen, i så fald må du da gerne give mig et prej 🙂
   Rigtig god dag

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Altså når de danske teleselskaber understøtter e-sim kortet så kan Apple watch klare dette. I dag kan man lagre musik via Apple music. Men spørgsmålet er om man kan leve med et ur, der ikke er så træningspræget. Jeg er ganske tilfreds med mit… Men lurer da også på Fenix!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • charlotte

  Hvad er status her et par mdr efter? Er det stadig flittigt brugt… og kan man lave en ok måling af styrke / vægttræning? Bruges det kun til træning eller som hverdags ur? Jeg har pt et Apple watch, som jeg bruger til hverdag samt træning, men har en forventning om at dette burde være væsentligt bedre, når nu det er dobbelt pris, og vil gerne høre erfaring med uret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hej Charlotte,
   Jeg har ikke selv haft et apple watch, så kan desværre ikke sammenligne det.
   Uret bliver stadig brugt under træning ja. Til hverdags brug har jeg det på ca. 4 ud af 7 dage. Jeg har nemlig et helt almindeligt ur, som jeg har fået af Lasse som jeg også er glad for at bruge. Jeg SKAL dog have investeret i et pulsbælte, for jeg oplever at uret ikke altid kan følge med under styrketræning, eller intrevalløb hvor pulsen stiger brat og derefter falder igen. Under cirkeltræning, hvor pulsen er mere konstant eller distance løb der passer den rigtig fint. Så vidt jeg kan læse mig frem til er det generelt for optiske pulsmålere at de reagerer langsomt på pulsudsving.Som betyder, at de ikke er præcise til korte intervaller på et minut eller derunder. Har du nogle oplevelser med det ifht. dit apple watch?

   Når det så er sagt, så synes jeg stadig uret er drønhamrende lækkert. Jeg har tidligere brugt pulsbælte, og synes egentlig ikke det er det store problem at have sådan en på under træning. 🙂

   Håber mit svar kunne bruges.
   God dag fra mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Hejsa beklager jeg aldrig fik svaret ordentligt tilbage.. Endte med at forære min mand et Fenix 5, så vi kan sammenligne lidt. Mit Apple watch er allerførste model, så det er lidt sløvt til tider. Jeg oplever dog at puls målingen er meget lig hinanden! Du har nok ret i at en pulsmåler vil kunne måle mere præcist, for jeg oplever også at begge ure ikke kan følge med.. Jeg er utrolig glad for (og afhængig af) at Apple watch er så kompatibelt med iPhone. Det er så fedt! Og så er jeg faktisk blevet lidt vild med det mørke Fenix… Er lidt ærgerlig over man ikke kan få kombien sort/rosaguld ;0) Mht app og ting der måles er jeg mega imponeret over Fenix.. Det er altså blæret… Dog vinder Apple watch med deres touch og kompatibelhed lige pt… Det var lige lidt erfaring her fra…. Ender nok med Apple watch på den ene arm og fenix på den anden. Men ja så mangler jeg plads til mit gamle Omega Seamaster!!!
   God aften :0) Charlotte

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hvor jeg dog elsker det sidste du skrev. Apple Watch på den ene, Fenix på den anden. Jeg er sikker på du også kan finde plads il dit omega seamaster – det er næsten ærgerligt hvis så fint et ur skal ligge og samle støv 😉

   Jeg må simpelthen også have købt det pulsbælte til mit ur. Jeg bliver demotiveret når pulsen ikke passer. Dog er jeg glad for mine Jabra høretelefoner, der er puls i øret og den kan snildt følge med 😉

   Kan godt følge dig med at en mørk model ville være pæn. Sådan en må de have på tegnebrættet.
   Og dejligt du deler din erfaring. Kan være jeg må ud og investere i et applewatch, ved du hvad udsigten er til der kommer sim kort til? Jeg kan simpelthen ikke huske det.

   Rigtig skøn dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Fedt ur. Men kunne du ikke lige være objektivt i forhold til prisen. 5000 synes jeg er vildt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   5000 kroner er mange penge, men et appleur koster vel omkring det samme?
   Jeg har også et fitbit ur til omkring halvdelen af prisen, men som ikke er i nærheden af samme kvalitet. Så egentlig synes jeg at uret er pengene værd.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hej Mette, apple watch er ikke i nærheden af prisen på 5000 kr. Hvis du køber et ganske normalt apple watch, jeg har lige købt deres apple watch S2 som kan det samme som dette, men kun givet 2600 kr 🙂 blot til information.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Speed chute pro