Tipi hygge tid med C More

Fra lyst til mørkt hår. Hvad synes i er pænest?

Nu er det godt og vel to måneder siden jeg skiftede fra lyst til mørkt hår. Det lyder måske som en lille ting, men det er noget jeg har taget tilløb til ufatteligt længe. Og efter jeg har fået det mørkere, er det også gået op for mig hvor meget identitet der sidder i håret. Det må virkelig være overvældende for de der oplever at tabe det.
Forleden shoppede jeg i sportmaster, hvor jeg skulle oplyse min mailadresse. Ekspedienten kiggede underligt på mig og sagde han ikke kunne kende mig med de nye hår. Morsomt.
De sidste tre år har jeg gået med tanken om at jeg ville forsøge at nå tilbage til min egen hårfarve, men med 15 år på bagen med lyse striber tog det lidt tid før jeg turde. De første 14 dage var farven meget mørkt. Herefter smuttede jeg en tur på solferie hvor det nærmest blev orange af solen. For under det mørke ligger jo stadig det lyse, som vil blive ved med at trække frem så længe solen skinner. Min frisør tonede det koldere, og farven blev fin igen. Planen er nu at det forhåbentlig matcher min egen hårfarve der gror ud, indtil nu har jeg ingen udgroning i bunden.
Nogle dage får jeg ærlig talt et chok når jeg ser de mørkespidser hvile på min skulder. Og når jeg visualiserer mig selv i et outfit, er det også med lyst hår. Det er ret skørt hvor dybt det ligger i mig.
Mon nogle af jer har prøvet det? Eller er gået den modsatte vej fra mørk til lys?

Langt de fleste dage er jeg glad for den nye farve. det får mit hår til at fremstå kraftigere, og sundet at se på. Sundere skulle det også gerne blive på sigt, hvis jeg kan undgå at farve det. Jeg fifler dog lidt med nogle tanker om at få det lidt lysere i spidserne. Samtidig forsøger jeg at prædike for mig selv, at jeg skal vente til efter vores dreng er født.
Kan jeg ikke få lidt ærlige kommentarer fra jer læsere. Skal jeg beholde det som nu? Få lyst i spidserne når jeg har født, eller gå tilbage til det lyse hår? <3 

47 kommentarer

 • Mette

  Jeg stod i præcis samme dilemma som dig. Efter at have fået det bleget lyst i virkelig mange år, tog jeg springet og fik det hen mod min egen hårfarve, så jeg bare kunne lade det gro ud. Det var den bedste beslutning jeg længe har taget! Mit hår fandt sin glans tilbage, det blev sundere og min hovedbund blev gladere. Og jeg syntes faktisk også, at det klædte mine dengang 27 år bedre. Nu efter tre år med naturligt hår har jeg netop kastet mig ud i en balayage, som blot er det solkyssede look. Det kan jeg virkelig anbefale. Det bliver malet på håret frit og er derfor lidt mere tilfældigt end de almindelige reflekser. Jeg elsker det look, og elsker tanken om at det langtfra er hele håret der er farvet og at jeg faktisk kan gå næsten et helt år før det skal friskes op igen 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg synes det lyse hår, klæder dig bedst

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Jeg er mest fan af det lyse hår til netop dig! Det lysner nærmest dit ansigt op og viser en “stærkere” (forstå mig ret) udstråling. Efter min mening. ☺️

  Du kan sagtens bære det mærke hår, og lyse striber i spidserne kunne være rigtig flot, men for mig – til dig – vinder det lyse hår. 😊

  Jeg har selv været lyshåret (jeg farver det – mit egen farve er en meget lys leverpostej, som for mig bare er kedelig og intet godt gør udover at håret vil være sundere) hele mit liv undtagen i 6 mdr., hvor jeg valgte at farve det mørkt. Det var pænt til mig, og så bestemt ikke forkert ud. Da jeg så valgte at gå tilbage til det lyse (som sagt 6 mdr. senere) var der en pige, som kun havde set mig med mørkt hår, som sagde, at det lyse hår bare var mere mig-agtigt. ☺️ Det var en hård kamp for mit hår at skulle gå fra det mørke til det lyse, så jeg har (vel indtil jeg skifter mening, HVIS jeg skifter mening 😉) sagt til mig selv, at jeg ikke vil gå tilbage til det mørke igen.

  Nok om mig – tilbage til dig. ☺️
  Du kan sagtens være begge deler, men ligesom ved mig, synes jeg, at lyst hår virker mere dig-agtigt uden at jeg kender dig (kender jo kun det og den del du vælger at vise på de sociale medier). 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helt klart det mørke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tenna

  Lyst!! Det er så flot til dig 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Det må vist bare blive lyst igen 😉 😀
   God weekend.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Jeg har lige kigget din IG profil igennem .. jeg synes dit hår er så fint, lige gyldig farven 🤷🏼‍♀️☺️ Det mørke synes jeg ser lidt mere “modent” ud, uden at det er fordi du bliver 10 år ældre eller noget ☺️ Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Det kan jeg snildt følge dig i. Føler det faktisk også sådan. Men af og til synes jeg også det tenderer til det kedelige. Tak fordi du gav dig tid <3 Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Lyst! Det er så flot og skandinavisk! Der er meget spil i det mørke, men er faktisk mere til spillet med det lyse, hvor det også er naturligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Desto flere i er der skriver lyst, kan jeg godt mærke at jeg retfærdiggøre det for mig selv at skrifte tilbage. Men det må vente lidt, til jeg ikke har min lille dreng i maven mere.
   Eller starte med at farve spidserne lysere.
   Tak for din kommentar <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Jeg er klart mest til det mørke. Jeg har selv været helt lyshåret og helt mørkhåret af farvninger. Altid oftest helt lyshåret. Nu ønsker jeg bare min naturlige “leverpostej” farve, så jeg ikke behøver at farve hele tiden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Leverpostej kan altså også bare noget. Især med en lille smule lyst i hvis man spørger mig 🙂
   Jeg frygter lidt hvad håret siger til hvis jeg tager en omgang mere her om nogle måneder. Må vist alliere mig med noget olaplex kur.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Klart til lyse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Mon jeg burde begynde at konkludere ud fra at jeg synes det er en lille sejr, når folk skriver lyst. haha. Mon ikke det lyse vender tilbage når jeg har født. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Jeg synes at det lyse er så flot til dig og at du lyser mere op med det lyse 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Tak Anita, det er simpelthen så fint skrevet. Den kommentar tager jeg lige med mig. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg har måske egentligt ikke en holdning til din farve. For begge ting klær dig og virkelig meget. Og ja, man har været vandt til at se dig med lyst, så det det er nok også det man ser for sig, når dit navn nævnes 🙂
  Og så kunne man også gå ind i “bla bla” diskutionen og farvning og farvning i “vores alder og graviditet osv” -gider det ik.
  Man skal ik altid være så hellig.
  Engang var jeg lysere om sommeren og mørke om vinteren – som dig nu. Det fungerede også ret fint 🙂
  Men generalt haf jeg altid haft lyst/lysnet hår. Og det har egentligt også altid diffineret mig.
  MEN nu er jeg leverpostej eller mørk. -der er en lidt “sjov” historie til.
  Udfaldet var en gang jeg var hårmodel. Jeg var lys i forvejen, men de valgte så at afblege mig 120%. Det var så vildsomt. Jeg har ret tyndt hår.
  Så det var som om, man ikke kunne se hvornår håret startede på hovedet og hvornår det sluttede. Det var total gennemsigtigt.
  Fra den dag, har jeg ikke haft lyst hår… 😂😝
  Jeg leger tit med tanken om af prøve igen. Men tør simpelthen ikke 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Tak skal du have Sofie, jeg synes egentlig også jeg kan bære dem begge. Men det driller lidt mit lille hovede, at jeg bliver ved med at se mig selv som lyshåret.
   Nu har jeg allerede farvet det én gang som gravid, så egentlig håber jeg på at kunne lade være indtil han kommer til verden. Eller i det mindste nøjes med at farve spidserne.

   Og tak for at dele din historie. Hold da op en omgang, det må virkelig have været lyst, og hårdt ved håret tænker jeg. Lidt sjovt at det fik betydning for dit farvevalg fremover. Men leverpostej synes jeg også er pænt. Jeg må nok bare erkende at jeg ikke har tålmodigheden til at mit gror ud. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betinna

  Jeg er HELT vild med det mørke! Jeg synes det klæder dig aller bedst. Synes du får en meget flottere udtryk i ansigtet og det ser ikke så kedeligt ud! Mørkt mørkt mørkt ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Ah du er sød altså. Tak Betinna. Jeg synes det mørke gør noget godt for min hudfarve som kan tendere til bleg/lyserød med det lyse. men må nok indrømme at jeg savner det lyse alligevel. Nu giver jeg det tid. Vil jeg stadig være lysere når vores søn er kommet til verden, så skifter jeg nok igen.
   Hav en skøn aften. Stort knus.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Begge dele klæder dig uden tvivl! Men jeg må nu indrømme at jeg bedst kan lide de lyse striber.
  Jeg har selv fået lysnet mit hår siden slutningen af folkeskolen, men har også været hvor du er, og tænkt at nu ville jeg ikke farve og skade håret mere, men have den naturlige farve tilbage. Det har jeg dog fortrudt begge gange jeg har forsøgt, men det ligger nok i at man er så vant til det lyse.
  Jeg synes dog det lyder som en rigtig god ide med lidt lyst i spidserne – måske sådan en slags balayage. Kunne være vildt flot, og en god overgang til det mørke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Det er faktisk rart at høre at jeg ikke er den eneste. Kan godt slå mig selv lidt i hovedet over, at jeg har lyst til at lave det om igen. Men det er simpelthen bare så svært at lægge det lyse bag mig. Balayage til start. Især fordi jeg jo er gravid, og derved slipper for hårfarve i hårbunden.
   Forsøger at trække det så lang tid jeg nu kan, så må vi se om der går 14 dage eller 4 måneder. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Jeg synes det mørkere hår klæder dig så godt!! Jeg synes du skal beholde det, også fordi det ikke er for mørkt 👌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Tak Sabrina. Jeg må vist erkende at det lyse trækker. Men for nu beholder jeg det mørkt, i hvert fald så længe jeg har en lille dreng i maven. Tak fordi du gav dig tid til at skrive <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrine

  Lyst!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ryan Hart

  Og så kom der dælendulme lige en kommentar fra en mand her også… 😂🌹🤗🌹 Det mørke hår har en utrolig flot og varm glød til dig og ser drøn godt ud til dig, du ser utrolig smuk ud både med mørkt og lyst hår, det lyse hår er dog det jeg kender dig bedst for og det fremhæver dine flotte øjne og fantastiske smil lidt mere og er det jeg synes klæder dig bedst… ☺️🌹🌅🌹 Som mand er det første der fanger mig ved en kvinde øjnene og smilet, øjnene siger meget om en person og kan kun sige at du er en super smuk kvinde som smiler både med øjnene og dit smukke smil og håber du finder den rette beslutning for hvilken farve dit hår skal være som du føler dig bedst tilpas med og som du føler er dig… 🤗🌹🌅🌹 Ønsker dig en fantastisk dag og må sige at du ser smuk ud med din flotte gravide mave, dejligt for Jer med en lille ny på vej til Jeres familie og hjerteligt tillykke herfra… 😊❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Tak Ryan, fordi du giver dig tid til at skrive herinde. Det er så herligt.

   Jeg tenderer også til det lyse. Føler mig måske en smule ved siden af mig selv med denne farve. Nogle dage i hvert fald, selvom jeg også kan synes det er ganske pænt andre dage.

   Når jeg er på den anden side af graviditeten, så hopper jeg nok tilbage til mit ‘gamle jeg’.

   Hav en skøn aften. Alt det bedste herfra.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Helt klart det lyse 🤗👏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Sådan, klar udmelding. Fedt.
   Det kribler også i mig, men åh jeg må hellere vente..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Du er så fin med mørkt, men det lyse var endnu bedre 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Åh tusinde tak. Min fornemmelse siger mig også at jeg ender der igen. Måske knap så lyst.
   Men for nu og imens jeg er gravid, vil jeg forsøge at gøre ingenting. Har man mon vænnet sig til en ny farve på to måneder? Jeg ved det ikke, er stadig i tvivl i hvert fald.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Lyst hår 👌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Blondes have more fun, eller ja. Jeg ender nok med lyst igen. Tak for din kommentar Sofie. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria knudsen

  Jeg syntes virkelig det lyse klær dig rigtig godt 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Det ender nok også der igen. Tak for din kommentar Maria <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg synes du stråler med det lyse hår 🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Tak Pernille.
   Det er skrevet bag øret og bliver taget med i min beslutning. Dejligt du har lyst til at kommentere – tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg ELSKER det mørke hår. Jeg har sågar været til min egen frisør med før og efterbillede af dit hår og bedt om at få det samme!😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hvor er det sjovt at høre Julie. Det er da dejligt at kunne inspirere. <3
   Jeg tænker planen må være at gøre absolut ingenting, i hvert fald så længe jeg har dage hvor jeg elsker det mørke og dage hvor jeg savner det lyse. Tænk hvis man farver det og fortryder igen. Det er nok ikke det sundeste for håret 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg synes det lyse er mere naturligt til dig ♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Jeg kan også godt tænke om det brune ser for ‘farvet’ ud. Naturligt er præcis det jeg ønsker.
   Tror jeg skal bruge tid på at tage den helt rigtige beslutning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • HS

  Jeh synes det mørke er super flot til dig! På en måde synes jeg at du ser mere “stilet” ud med det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Det kan jeg faktisk godt følge dig i. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Corinna

  Jeg synes din nye farve er urolig flot! 😍 ikke sagt at den lyse ikke var det, for det var den også. Men heldigvis er du typen der kan bære begge dele.
  Så længe du ikke farver det helt sort eller mørk-mørk brun. Så det lækkert !

  Men hvad synes jeg så bedst om? Begge hårfarver, det er jo ikke et svar der hjælper. Men hvis du siger at den brune hårfarve matcher meget din naturlige. Så synes jeg du skal gå efter din egen hårfarve 🙂 så sparer du de penge for al farvningen og ikke slider det helt så hårdt 🙂
  Men igen, det er jo det lyse hår man kender dig for. Men det er blot er spørgsmål om tilvending.
  Jeg hælder til brun 😎

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Tak Corinna. Helt sort eller mørkebrunt bliver det ikke, min hud er simpelthen for belg til det. Der har jeg næppe vundet i lotteriet. Kan snildt være en uge i Marbella uden at få særlig meget kulør.
   Jeg er sådan i tvivl. Nogle dage savner jeg det lyse, men jeg tror mest af alt, at det er fordi der ligger en stor del af min identitet i det. Nu stod jeg lige og nærstuderede min udgroning igår, som jeg troede matchede. Men den er faktisk en del koldere, eller bare mere leverpostej. Måske man bare skal lade det gro ud, for hold op hvor er det en stor udskrivning at gå til frisør.
   Stort knus til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Corinna

   Som du siger, dit lyse hår har meget identitet i sig. Men det brune klær dig og gør dig også en anelse mere voksen – dog ikke mere voksen end en dag over 30 😉 men ja, prøv da at lade det gro ud og leg med evt en balayage oven på, så du ikke skal tænke på udgroninger. Ja det er lækkert at være ved frisør, men det er også lækkert at spare de penge 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Tipi hygge tid med C More