5 favorit bloggere

Første træning efter fødslen

første træning efter fødslenførste træning efter fødslen Imens jeg var gravid tog jeg ikke stilling til, hvor lang pause jeg ville holde fra træning. Jeg vidste dog at jeg ville igang så snart kroppen tillod det. Når jeg bruger energi på træning, får jeg også mere energi i hverdagen. Og hvilken nybagt mor kan ikke bruge mere energi? Amilia blev født kl. 22.30 lørdag d. 9 juli, og dagene efter var træning bestemt ikke i mine tanker. Ikke udover at jeg om mandagen begyndte at lave øvelser for bækkenbunden. Herefter startede jeg så småt på genoptræningsøvelser, til de delte mavemuskler og til mine balder. Min krop har hurtigt fundet sig selv igen, sådan i i store træk i hvert fald. Derfor besluttede jeg at min første træning efter fødslen skulle være efter 14 dages pause. Mandag formiddag kørte Amilia og jeg afsted mod træningscenteret. Bevidst omkring at det var på hendes præmisser og med risiko for, at skulle hjem igen med det samme, hvis det ikke passende hende. Til mit held fik jeg en fantastisk træning. Amilia sov alle 60 minutter imens jeg fik sved på panden.

Min første træning efter fødslen
5 minutters opvarming på crosstrainer – I et tempo hvor jeg blev forpustet
5 minutters intervaltræning på crosstrainer – Skiftede mellem 30 sekunder med fuld gas og 30 sekunder i moderat tempo

Cirkeltræning med følgende øvelser og 3 runder
10 Stående skulderpress
10 Biceps curl med håndvægte
10 Bækkenløft for mavemusklerne
10 Back extension for bagdel og lænd
10 Foroverbøjet lateral raise for bagskulderen
10 Glue bridge for bagdelen

Hvordan mærker man om kroppen er klar til træning?
Det er jo meget individuelt og din form før og under graviditeten spiller helt sikkert en rolle. Fødslen har selvfølgelig også stor indflydelse. Har man fået kejsersnit eller er man sprækket og syet, er 14 dages pause formentlig ikke nok. De fleste bliver rådet til at vente til de har været til 8 ugers tjek ved lægen. Nu valgte jeg at bruge min sunde fornuft. Ingen kender min krop bedre end jeg selv. Min JM har under hele mit forløb bakket op omkring min træning, hvilket jeg sætter stor pris på!
Havde jeg spist smertestillende, haft gener eller følt mid udfordret ved at skulle spænde bækkenbunden, var jeg ikke gået igang med træning. Mine mavemuskler har desuden samlet sig igen. Så som landet ligger, føler jeg mig mere end klar til at træne igen. Ikke ved fuld belastning, men med hensyn til hvad kroppen har præsteret tidligere på måneden.

19 kommentarer

 • Camilla

  Super inspirerende at følge dig!!! Jeg fødte selv den 5 juli, så timingen passer jo meget godt. Jeg har også trænet i begge graviditeter men efter de denne fødsel har mavemusklerne endnu ikke samlet sig! Har du nogle gode trænings øvelser til netop det?
  Igen tak for en fantastisk blog !!
  Mvh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hej Camilla. Tillykke med den lille.
   Prøv at søde på genoptrænings øvelser herinde. Så dukker der et indlæg frem med en maveøvelse som er helt genial til formålet! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Hej Mette. Stort tillykke med jeres lille pige og din nye bog 🙂
  Jeg synes det er så sejt du laver så mange ting med en nyfødt, jeg håber jeg må være lidt nysgerrig og spørger om det ikke er stressende for dig at skulle alt det trods alt det din krop har været igennem, nybagt mor, hormoner i kroppen der fare rundt og søvn mangel? Hvor har du dit overskud fra? Det ligner jo du er super Woman <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hej Sabrina. Man må skam gerne være nysgerrig, det er bare dejligt med spørgsmål! <3
   Jeg synes jeg får det til at hænge sammen de fleste dage, sådan både med overskud, energi osv.
   Amilia sover i øjeblikket fra 20.00-06.00 med to opvågninger for at spise. Jeg er selvfølgelig ikke frisk som før i tiden når jeg vågner om morgenen, men jeg bliver meget sjældent træt om dagen. Tror det skyldes at jeg er igang hele tiden. De fleste dage sover hun også nogle gode lure i barnevognen, og så forsøger jeg at være effektiv imens hun sover (Træne, bage, blogge, gøre rent, besvare mails mm.) Nogle dage lykkes det, andre dage gør det ikke og så må jeg bare acceptere at jeg ikke når en disse. Måske det også handler om at jeg er lidt stædig. Der er så mange ting jeg gerne vil, og helst på én gang. Jeg tror det er en styrke det meste af tiden, men nogle gange kan det også give bagslag, når jeg bliver skuffet over mig selv.
   En sidste ting er jeg dog overbevist om er væsentlig for mit overskud, og det er min træning og kost. Hvis det sejlede ville det se helt anderledes ud 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er simpelt hen så sej Mette! Jeg håber, at jeg en dag (forhåbentlig først om en del år) bliver en lige så så fitmommy som dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Åh tusinde tak Emma! Det var da et skønt kompliment <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line C.

  Hej Mette 🙂
  Brugte du BCAA under graviditeten, eller ved du, om man må bruge det under graviditeten?
  Du er en kæmpe inspiration! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hej Line.
   Det gjorde jeg ikke nej. De bøtter jeg havde stående stod der på at man ikke skulle bruge under graviditet og amning. Hvorfor ved jeg dog ikke? Overvejede at tage dem med til min JM, men fik det aldrig gjort 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line C.

   Okay, mange tak for svar! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lady Di

  Du er ganske enkelt for vild!!!! Godt gået smukke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg er lidt forvirret over hvad forskellen på bækkenløft og glute bridge er?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   De ligner også hinanden på billederne, hvis du kigger i indlægget her http://mettelyngholm.dk/genoptraeningsoevelser-efter-foedslen/ hvor de er illustreret.
   I bækkenløft som er til maven, skal du bruge mavemusklerne til at løfte dit bækken. Du suger navlen ind mod rygsøjlen, ved at spænde i dit korset. Lidt som hvis du skulle have et par stramme jeans på, som skal lynes. 😉
   I glute bridge som er til ballerne, bruger du ballerne til at lave løftet. Du spænder alt hvad du kan i ballerne både på vejen op i øvelsen og på vejen ned i øvelsen.
   Prøv at ligge dig på gulvet og lave øvelserne, så er jeg sikker på du mærker forskellen hurtigt 🙂

   Håber det gav lidt afklaring.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Corinna

  Hvor dejligt du allerede er kommet igang med træningen igen – luksus!! ☺️ synes godt nok det er vildt dine mavemuskler allerede har samlet sig – endnu bedre 😀 for ellers synes jeg godr nok os det var tidligt du var igang med det igen. Men skønt for dig smukke allerede at være igang igen ! Kæmpe cadeau! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Det er simpelthen luksus ja! Maven er ikke længere spids når jeg spænder den, og jeg kan ikke få en finger mellem musklen. Jeg er selvfølgelig stadig påpasselig med mavetræningen de første uger. Der er ingen grund til at belaste unødigt 🙂 Og tak søde!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Uh ville ikke være tosset med noget inspiration til bækkenøvelser og maven. Har meget delte mavemuskler efter to graviditeter i træk og vil rigtig gerne vide, hvilke øvelser der er gode. Gerne noget der kan laves hjemmefra, da jeg har en på 16 dage og en på 16 mdr. Så det er lidt urealistisk at nå i fitnesscenter indenfor den næste tid. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Mette. Vil du skrive hvilke maveøvelser man kan lave kort efter fødslen for at få mavemusklerne til at samles igen? Tillykke med din lille pige. Jeg fødte selv en lille pige for en lille uge siden. Vh.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

5 favorit bloggere