Jeg havde lovet mig selv at vente, men..

Følelsen af ikke helt at kende sin krop længere

Annonce for Bio-Oil

Mon ikke mange gravide kan nikke genkendende til at vågne om morgenen, og fluks kigge sig i spejlet for at se, om maven har vokset sig større. Sådan gjorde jeg i hvert fald både i 2015 og nu med lillebror i maven. For mit vedkommende betyder graviditet, at jeg er ekstra opmærksom på min krop. Både de signaler den sender mig, men også når jeg kigger ned af mig selv. Den der følelse af ikke helt at kende sin egen krop længere, den er mærkværdig. Forandring fryder – siger man, men egentlig så håber jeg mest af alt på, at min ‘gamle’ krop vender tilbage efter fødslen. For den var jeg nu fint tilfreds med.

Derfor gør jeg også en indsats, for jeg ved at det gavner mig gennem de tre trimestre, under fødslen og bagefter. Her taler jeg både om min kost, træning og at jeg er ekstra omsorgsfuld overfor min hud.
Omkring uge 12. spurgte Bio-Oli mig om jeg havde lyst til at teste deres olie, og her kunne jeg svare at jeg allerede brugte den. For under første graviditet havde jeg gjort mig gode erfaringer (det vil sige ingen strækmærker til mig), og købte den fluks da graviditetstesten var positiv tilbage i april.
Strækmærker kan naturligvis være hormonelt betinget. Men jeg helgarderer gerne når vi taler om mit maveskind og ikke mindst min barm, som er vokset kolossalt. Uden at vide mig sikker, så tror jeg på, at det kan gøre en forskel at spise sundt og derved få sine fedtsyrer gennem kosten, at motionere og ikke mindst at pleje huden udefra, så den er fugtet og elastisk. Det er i hvert fald min strategi, som fungerede for mig sidst. 

Nu da jeg havde chancen, så spurgte jeg folkene bag Bio-Oil omkring brug af produktet under graviditet. For jeg ved, at det har været en smule i søgelyset. Ingredienserne i produktet er vurderet i overensstemmelse med de eksisterende EU-regler, og dermed godkendt til brug, herunder også til gravide og ammende. Årsagen til at Forbrugerrådet ikke ønsker at anbefale Bio-Oil, er at det indeholder visse stoffer (i en meget lille mængde), der kan udløse allergiske reaktioner hos personer, der allerede er overfølsomme over for dem. Alle stofferne er dog at finde på emballagen, så man snildt kan tjekke op på det hvis man er overfølsom.

5 kommentarer

 • Du er så flot med den mave 🙂 ! Glæder mig helt til min er lige så stor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Hej Mette, forbrugerrådet har ikke kun mærket den for allergifremkaldende stoffer, men også for hormonforstyrrende stoffer og miljøbelastende stoffer. Så det vil sige, at den muligvis kan påvirke dog og dit barn negativt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hej Betina,
   Det er korrekt ja. Det er ikke påvist at nogle af ingredienserne har en effekt. Samtidig er produktet godkendt til brug af gravide og ammende, så jeg forstætter da min erfaring med produktet er god.
   Jeg bruger også stadig samme hårshampoo og konditioner som før, neglelak, mascara osv. Til gengæld er vores håndsæbe, opvaskemiddel, vaskemiddel, body shower fra neutral, vi spiser en del økologisk og jeg holder mig sund og aktiv med kost og træning. Jeg tænker jeg kompenserer på andre områder. Jeg lever nok lidt efter en alt med måde metode tilgang. Lige mit maveskind vil jeg dog helst ikke gå på kompromis med 🙂
   Men tusinde tak for input <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bio oil er bare så godt! Jeg har haft hæld med at mindske acne ar i ansigtet, det er virkelig sådan et godt produkt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Det er da intet mindre end fantastisk. Produkter der virker, fortjener også ros! 🙂
   Rigtig god aften Katrine.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Jeg havde lovet mig selv at vente, men..