EYDA - Mit eget sportsmærke

Et gammeldags fotoalbum


Min instagram er nærmest eksploderet med spørgsmål de to gange, jeg har vist vores fotoalbum frem. Så åbenbart er jeg ikke den eneste, der synes at der er noget nostalgisk over et gammeldags fotoalbum.
Vi og især undertegnede tager ufatteligt mange billeder, både i arbejdsregi men også i fritiden af venner, familie og vores oplevelser sammen. Billeder forstærker mine minder, og sikrer mig at ting jeg ikke vil miste fra hukommelsen skulle gå i glemmebogen. De sidste mange år har jeg ikke fremkaldt billeder, de lå på min computer, tablet eller telefon. Men da Amilia blev født skulle der andre boller på suppen, for jeg elsker selv at kigge i fotoalbums fra min barndom. Sidde og bladre min 2 års fødselsdag igennem, se hvordan jeg puster lysene ud alt imens min mor og far kigger begejstret på mig.

Fotoalbummet fandt jeg i Bog & Ide til 149,-. Det kan sikkert findes tilsvarende andre steder, men ellers finder i det her (kan ikke bestilles online) Det er en slags scrap book, så man skal selv klistre billederne i. Man kan tilføje klistremærker og tekst med farveblyanter, eller andet man synes passer. Jeg sætter blot billederne ind. Det gøres nemmest med en taperunner, hvor tapen er dobbeltklæbende. I panduro har jeg købt en til 49,- og refill til 39,-. I første omgang købte jeg en enkelt refill, men måtte tilbage efter 3 ekstra til de resterende billeder. Så det kan anbefales at købe flere fra start.

Jeg hygger mig helt enormt med at sætte billederne ind, forleden satte jeg nye ind imens Amilia sov sin middagslur. Andre gange har Lasse siddet og set dokumentar en søndag aften, imens jeg sætter billeder ind. Han følger lidt med undervejs, og så sidder vi ellers og taler om nogle af minderne. Så herligt.

Billederne fremkalder jeg hos pixum her. Jeg har ikke sat mig så meget ind i, om det er billigere andre steder. Valget af site kommer sig af, at jeg tidligere har bestilt nogle fine billeder i større format, og et par fotobøger til min mor fra samme sted. De fleste billeder jeg har bestilt er i størrelsen 9×9 – 9×16, for så kan der nemlig være fleste mulige billeder, på hver side i fotoalbummet. Prisen er 1kr pr. billede og 25 øre ekstra pr. billede, hvis man ønsker den hvide kant som i kan se på mine billeder. Indtil nu har jeg vel bestilt 650 billeder, så det er ikke helt en billig fornøjelse med sådan et gammeldags fotoalbum, men jeg synes virkelig det er alle pengene værd. For på en skærm får jeg dem aldrig set.
Mange af vores billeder skyder jeg med spejlrefleks. Dem bestiller jeg ved at uploade til deres site gennem min computer. Vi har dog også en del billeder på telefonen, som efterhånden også er i rigtig flot kvalitet. Dem bestiller jeg gennem deres app. Det synes jeg er lettere end at skulle at overføre til computeren først.
Nu er det første album er snart fyldt op med billeder, og så skal jeg igang med billederne fra 2018. Det kribler helt i mig for at starte på billeder, hvor lillebror pludselig også er med. <3

4 kommentarer

 • Katrine

  Hej Mette,
  Jeg skulle til og i gang med at bestille billeder på Pixums app ‘Fotounivers’, men synes desværre ikke jeg kan finde muligheden, hvor jeg ligesom dig, giver 1,25,- pr. billede med hvid kant 🙈
  Håber du kan hjælpe 😍
  Knus Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hej Katrine,
   Man tilføjer billedekanten lidt længere henne i bestillingsprocessen 🙂
   Så når du først har valgt billedestørrelse, skulle muligheden gerne dukke op efterfølgende.
   Skriv hvis det stadig ikke giver mening 🙂
   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes også selv, der er noget så fint og nostalgisk over at sidde og kigge i fotoalbums fra ens egen barndom.

  Jeg håber på at kunne give det videre til min egen søn, så jeg har også lavet fotobøger og fotoalbums. Jeg frygter dog, at interessen ikke er lige så stor i den digitaliserede verden de lever i i dag, men man har vel lov at håbe. 🙂

  Og P.S. Så sejt med eyda, altså! Godt gået og flot tøj. Hvad kommer navnet af, om man må spørge? 🙂

  Nina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Der er ikke noget bedre end en hyggestund med fotoalbum, en kom kaffe/kakao i hånden. Ih jeg elsker det.
   Lad os håbe der sker en lille revolution, så udviklingen på nogle områder går den anden vej. Det hepper jeg på.
   Og tusinde tak, navnet var i spil til Amilia. Og det var også under graviditeten med hende jeg påbegyndte tankerne om sportstøj. Så nu hvor Amilia ikke fik navnet, så kunne jeg bruge det til min ‘anden baby’. 🙂
   Mange knus Mette

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

EYDA - Mit eget sportsmærke