Nutella

De bedste havregryns boller

De bedste havregryns bollerDe bedste havregryns bollerDe bedste havregryns boller

Inden jeg rejste til Marbella fik jeg bagt en omgang havregrynsboller. Bollerne er verdens nemmeste at lave og så smager de fantastisk. I øjeblikket får jeg en om morgenen, sammen med min A38. Og så er de nemme at have med på farten. ‘Imorges’ stod jeg op kl. 02.00 for at nå mit fly fra Oslo, så med i tasken havde jeg en proteinshake og en havregrynsbolle.

Jeg elsker at de er ekstra grove og består mest af alt af havregryn.
Opskriften har jeg fået fra @mammamangofood (Jane Naundrup), som laver alt vores fantastiske mad her på campen. Rent faktisk har hun netop udgivet en kogebog.
Den fortæller jeg jer mere om på et senere tidspunkt!

Opskrift
500 g havregryn
1/2 l mælk
Vand
25 g gær
Salt
Olivenolie
Groft mel

Mælken hældes i en skål hvorefter der tilsættes varmt vand, til mælken og vandet er lunt.
Tilsæt herefter de resterende ingredienser foruden groft mel. Ingredienserne blandes og det grove mel tilsættes til du får en blød konsistens. (Jeg bruger ikke specielt meget, måske hvad der svarer til 1-2 dl.

Sættes på køl i en time (kan undlades, hvis du har travlt)
Bages ved 200 grader varmluft i 30 min.

   

7 kommentarer

  • Carina

    Hvor meget Olivenolie og er det noget bestemt groft mel du bruger? ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette Lyngholm

      Netop med denne opskrift er det lidt på gefühl.
      Jeg vender bare flasken 😉 Skal jeg lave et gæt, vil jeg tro det er 6-7 spsk. 🙂
      De sidste gange har jeg brugt groft rugmel.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann-Sofie

    Hvor meget vand ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette Lyngholm

      “Mælken hældes i en skål hvorefter der tilsættes varmt vand, til mælken og vandet er lunt.” 🙂 Jeg bruger blot denne metode, så jeg måler ikke hvor meget jeg hælder i.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Hvor mange bliver der af denne portion?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette Lyngholm

      Afhængig af hvor store jeg laver dem bliver der 8-12 boller 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • samantha

    Hvor ser de gode ud, dem må jeg helt klart prøve at bage en dag :-)!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Nutella