Træning på stranden

Chia og Hamp brød

image1

Igår stod den på bagedag. Eller rent faktisk krævede det overhovedet ikke de store bage skills, men ovnen duftede i den grad af friskbagt brød! Forleden uge fandt jeg nemlig en ny brødmix fra funktionelmad, som jeg blev nødt til at prøve. Chia og hamp brød med kun 1,5 gram kulhydrat pr. skive. Faktisk var det netop det lave indhold af kulhydrat der vakte min opmærksomhed. Desuden er jeg en rigtig rugbrødspige og prøver glædeligt lidt varianter til det originale rugbrød.

Brødet her var super nemt at mixe sammen. Det eneste der skal tilsættes er 3 dl vand og så skal der røres! 60 min i ovnen ved 200 grader og vupti, så havde kæresten og jeg det lækreste brød. Sprød skorp, blødt indeni. Lige efter min smag! Det friskbagte chia/hamp brød smager som almindeligt rugbrød men er uden æg, mælk, gluten, gær og soja og har et lavt saltindhold.

Næringsindhold pr. 100 g finder i her:
Kalorier: 328
Protein: 19,1 g
Kulhydrat: 7,0 g
Fedt: 17,9 g
Kostfiber: 36,4 g

Selvom jeg vil betegne brødet som et rugbrød tror jeg umiddelbart også, at det ville fungere super som pizzabund pga. den sprøde overflade. Det skal i hvert fald prøves. Så lover jeg at give feedback. Jeg fandt brødet på sukrin.com. Dog faldt jeg også over det i Matas, da jeg forleden skulle ned og shoppe sukrin gold til min homemade müsli. 🙂
Brodmix_packshot_web

6 kommentarer

 • Årh, det ser godt ud! Jeg savner efterhånden brød ret tit, men vil gerne have et alternativ hvor maven også er glad 😉 Må prøve det her 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Ja ikke Anna? Alle elsker jo brød 😉
   Det er allerede blevet et hit herhjemme. Det er simpelthen så lækkert og super nemt! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma Meinertz

  Hej Mette! Det ser super godt ud! Lille spørgsmål, ved du om næringsdeklerationen er for det bagte brød, eller som tørvaren?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hej Emma,

   Det er for tørvaren 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Meinertz

   Mange tak! det må altså prøves.. 🙂 kender du næringsindholdet for det færdige brød?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Nej desværre Emma. 🙂
   Men prøv det, det er super lækkert!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Træning på stranden