Gadget til din træning

Boost din forbrænding på 6 måder

954470_10151851982693660_13266850_n
Når det kommer til vægttab og forbrænding er der ingen genveje. Du har sikkert set alverdens slankeprodukter med acai, aloe vera, kaktus eller hvad de nu finder på. Fandtes der et mirakelmiddel der virkede, ville du med garanti kende til det. Hele verdens befolkning ville hoppe og og ned af begejstring. Ergo det findes ikke!
Til gengæld kan du på naturlig vis, opbygge en god og sund forbrænding.

Boost din forbrænding

1.) Byg muskler
Modsat fedt er muskler aktivt væv. Det vil sige at jo mere muskelmasse du har, desto højere forbrænding har du. Du forbrænder altså flere kalorier, selv når du ikke træner.
Vær ikke bange for at komme til at ligne Arnold, det tager lang tid at bygge muskelmasse!

2.) Spis ofte
Spis jævnligt for at holde motoren igang. Går der for lang tid mellem mine måltider bliver jeg søvnig, og har får større trang til usunde snacks. 4-6 måltider om dagen, bestående af sundt fedt, protein og gode kulhydrater giver mig god energi. Mere energi betyder større lyst til træning. Win win!

3.) Spis nok
Spiser du for lidt, vil det hurtigt påvirke dit stofskifte negativt. Får du for få kalorier dagligt, går kroppen i en slags forsvarsposition. Derfor er det vigtigt ikke at ligger i et FOR stort kalorie underskud, når du prøver at tabe dog.

4.) Drik nok
Kroppen skal bruge væske til at fordøje og skabe energi. Hold forbrænding oppe med to-tre liter væske om dagen (gerne vand).

5.) Skær ned på alkohol
Når vi får alkohol indenbords, prioriterer kroppen at forbrænde det først. Vores fedtforbrænding nedsættes med op til 70%. Derfor er der også større chance for at fedtet sætter sig.
Alkohol har også en dårlig indflydelse på vores muskler. Alkohol øger nemlig kroppens produktion af kortisol (stress hormon), og kortisol er nedbrydende for musklerne.

6.) Lav intervaltræning
Hvis i følger med herinde, ved i hvor ofte jeg nævner det. Intervaltræning booster din forbrænding! Ikke kun imens det står på, men også i 48 timer efter.
Intervaltræning kan laves på mange forskellige måder. Løb, cykling, svømning eller med forskellige øvelser eller redskaber. Læs mere om intervaltræning i indlægget her

8 kommentarer

 • Ditte

  Hej Mette:) Synes du har en inspirerende blog, som jeg tit er inde paa.
  Jeg ville kort hoere din erfaring med hvor mange proteiner du minimum mener man skal have dagligt, hvis man som jeg laver interval samt styrke traening 3 x ugentligt og hvis man bare oensker en ok stram og traenet krop, for at styrketraeningen giver resultater. Det er slet ikke paa noget hoejt plan eller med decideret kostplan- men spiser sundt:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hej Ditte,
   Før i tiden da jeg konkurrerede, gik jeg langt mere op i at få præcis det protein min krop havde brug for.
   Jeg lå på 1,7g protein pr. kg kropsvægt. I dag vil jeg tro at jeg får mellem 80-100 gram om dagen. Jeg tæller ikke kalorier og tjekker ikke op på min makrofordeling. Til gengæld ligger det i baghovedet. De fleste fødevarer ved jeg nogenlunde hvad indeholder. Derfor kan jeg nøjes med at bruge min fornuft.
   Alt efter dit træningsniveau, vil du være dækket ind ved 1,2-1,7g protein pr. kg kropsvægt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

   Hej Mette.
   Tusinde tak for dit fine svar det har bestemt været brugbart for mig:)
   Ditte

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   Hej Ditte,
   Det er jeg glad for <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis

  Hvad nu hvis æan elsker træning men har svært ved at komme over 1000 kcal om dagen simpelthen fordi man ikke er sulten

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lyngholm

   1000 kcal om dagen er for få kalorier. Dit ligevægtsindtag vil være langt højere end 1000 kcal. Og bestemt højere hvis du også elsker at træne. (Dit ligevægtsindtag er den mængde kalorier du har brug for, for at holde din nuværende vægt).
   Får du langt mindre end dit ligevægtsindtag over en længere periode, vil du påvirke dit stofskifte negativt. Derfor vil jeg anbefale dig stille og roligt at trappe op igen. Har du svært ved at spise mere end de 1000kcal, kan du købe en weight gainer som kan drikkes med mælk eller laves til en smoothie med andre ingredienser. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thine

  Super gode råd, Mette! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super gode råd! 🙂 Dine indlæg er altid super gode og velovervejede!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Gadget til din træning