Hvorfor du aldrig skal springe et måltid over

4 skønhedstips der med garanti virker

skønhedstipJeg har endnu engang allieret mig med Tina Lykkegaard, som bl.a er skribent hos ChriChri og vejleder med sin viden til sund og flot hud  på hendes blog og instagram. Fik du ikke læst hendes sidste indlæg, kan du finde det her ‘Hvad er det lige huden prøve at fortælle

Skønhedstip #1

Drik rigeligt med vand. Man kan faktisk sige at det er det billigste hudpleje der findes. Det fugter huden indefra og kedelige affaldsstoffer vil blive skyllet ud. Kom gerne lidt agurk, citron, lime, bær, mynte eller lign i vandet, da vitaminerne fra disse fødevarer gør, at kroppen bedre kan optage og bruge væsken. Drik gerne the med brændenælde, mælkebøtte eller Pukka’s Cleanse the for en mild udrensning som ville kunne ses på huden.

Skønhedstip #2
Undgå kemi på huden. Desværre findes der rigtig mange produkter som indeholder syntetiske parfumer, mineralske olier og kedelige hormonforstyrrende stoffer. Huden er vores største organ og suger det til sig som den får. Køb naturlige/økologiske hudplejeprodukter. Det behøver ikke at koste en hel bondegård. Du kan sagtens finde hudpleje til en god og fair pris. Derudover kan mineralske olier tilstoppe huden og give hudorme samt forværre urenheder. På ingredienslisten kaldes det: Parrafin, petrolatum, parrafinium, vaseline, mineral oil.

Skønhedstip #3
Pas godt på din fordøjelse. Kan i huske jeg skrev at jo bedre den var, jo bedre var kroppen til at udskille affaldsstoffer? Husk at få nok fibre. Det får du let gennem knuste hørfrø som du kan skyller ned med vand. Hørfrøene skal knuses i en minihakker og straks skylles ned med vand ellers harker olierne som er i frøene. Eller chiafrø som også er enormt fiberrige. Husk de gode mælkesyrebakterier som støtter en god og sund tarmflora. Vidste du at al medicin nedbryder tarmfloraen? Det vil være alt fra den hårde antibiotikakur til p-pillerne. Du kan tage mælkesyrebakterier som kur i mindst 3 mdr. eller dagligt for at vedligeholde.

Skønhedstip #4
Antioxidanter som jeg også kalder for vores indre soldater. De gør huden mere modstandsdygtig overfor udefra kommende skader. Hvis huden er blevet rød og inflammeret vil antioxidanter forsøge at kæmpe imod. Du får antioxidanter gennem blåbær, hindbær, granatæbler eller den nemme og sikre måde er fra Vitaviva Juice complex. Antioxidanter forbereder også hudens styrke til solens stråler som vi forhåbentlig snart for at se.

I er altid velkommen til at stille spørgsmål.

Kærligst Tina Lykkegaard

5 kommentarer

 • Christine

  Hej Tina.

  Vil, ligesom Christina, også gerne vide, hvilket øko hudplejeprodukter du anbefaler?

  Vedr. punkt 4 og antioxidanter: Ved du om man må drikke Aroniasaft som gravid? Det skulle jo være rigt på antioxidanter.

  Mvh Christine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • christina

  Hej Tina
  Hvilke økologiske hudplejeprodukter anbefaler du? 🙂
  Mvh Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej Tina.
  Hvilket produkt med mælkesyrebakterier vil du anbefale for at støtte den sunde tarmflora?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Celine

  Hej Tina.

  Hvor meget hørfrø skal man ca. have af gangen og hvor ofte?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Celine
   Du skal rigtig gerne tage det dagligt hvis du oplever problemer. Tag 1-1.5 spsk fulde og ellers er det lidt nemmere at tage samme mængde chiafrø da de ikke behøves at kværnes. Bare husk at skylle ned med rigeligt vand. Kh Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hvorfor du aldrig skal springe et måltid over